keskiviikko 11. joulukuuta 2019

Luukku 11

Eilen epäonnistuneen lääkärikäynnin seurauksena Kutkan muistinmenetys oli yhä voimissaan, eikä Elinastakaan ole tietoa. Rebillä on kuitenkin idea...

"Mietin tätä myöhään illalla, kun en oikein saanut unta. Mitä jos Elinan katoaminen liittyykin Sotku Ry:hyn? Elina oli nimittäin arvostettu Ilmaston jäsen viime vuonna", Reb selitti.
"Mikä on Sotku ry? Entä Ilmasto?" Kutka ihmetteli.
"Ai niin, ethän sinä mitään muista! Katso, näytän sinulle lehtiartikkelin. (sinä voit katsoa postauksen alta)"
"Ahaa... Ajattelet siis, että Sotku olisi napannut Elinan? Miksi ihmeessä?"
"Elinasta oli niin paljon vastusta viimeksikin. Hän osallistui kanssamme hyökkäykseen Sotkun päämajaan. Sinäkin olit silloin mukana, vaikka et kyllä mitään muista."
"En muistakaan, mutta miten saamme Elinan nyt pois Sotkun kynsistä?"
"Lähdetään Ilmaston toimistotiloihin! Siellä on varmasti joku, joka voi kertoa suunnitelmista Sotkua vastaan", Reb sanoi ja he pakkasivat tavaransa ja lähtivät.

Hetken kävelemisen jälkeen he olivat perillä samalla tutulla paikalla, josta Reb oli nähnyt Elinan menevän ennenkin. Hänhän oli seurannut Elinaa Ilmaston tiloihin jo viime vuonna! Katso vaikka tästä! Reb koetti vanhaa salasanaa tutun kivenmurikan kohdalla:
"Olen Roopertti Bergenstein ja salasana on klimatologilmastotiede."
Kivi siirtyi ja portaat tulivat näkyviin. Kutkaa hieman pelotti, mutta Reb meni edeltä, hänhän tunsi paikat. He kävelivät aulaan ja sieltä kohti paikkaa, jossa Reb muisteli Ilmaston johtajan toimiston sijaitsevan. He koputtivat oveen, mutta kukaan ei vastannut. He koputtivat uudelleen, kunnes päättivät vain avata oven. Ketään ei ollut sisällä huoneessa. Kuitenkin ympärillä kuului pientä taustamelua ja käytävän nurkan takaa ilmestyikin kaksi hiirtä keskenään jutellen.
"Anteeksi, voisitteko opastaa meidät opettajasiiven pääsihteerin luo?" Reb kysyi Kutkan täristen pelosta.
"Tottakai! Ettekö vielä osaa toimiston karttaa ulkoa?" toinen hiiristä ihmetteli ja he lähtivät kulkemaan kohti opettajasiipeä.
"Emme itse asiassa työskent....", Kutka aloitti.
"Siis emme paljoa ole vielä liikkuneet eri siipien välissä", Reb paikkasi paljastumisen vaaran. He eivät saaneet jäädä kiinni siitä, etteivät oikeasti ole täällä töissä.
"Aivan, aivan. Tässä on kuitenkin toivomanne huone, me tästä jatkammekin. Mukavaa päivänjatkoa!" hiiret kertoivat.
"Kiitos!" Reb kiitti ja koputti oveen.
"Sisään!" kuului ja oven avasi vanha hiirirouva. "Mitä asianne koskee?"

Jätetään heidät sinne juttelemaan Elinasta ja jutellaan me Kynttilöistä jouluna!

Sytytätkö sinä usein jouluna kynttilöitä? Entä teetkö vanhoista kynttilöistä uusia? Kynttilät luovat mukavaa tunnelmaa ja antavat lämmintä valoa. Myös haudoille käydään usein sytyttämässä kynttilöitä. Kuinka monta kynttilää olet jo sytyttänyt?

SOTKU RY = Saastuttaminen On Tavoite Kasvavassa ja Upeassa Rotta(hiiri)Yhteiskunnassa
ILMASTO = IlmanparannusLiitto Maailman Ala-arvoisinta Sotkua Tuhoamaan Olemattomiin  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti