torstai 12. joulukuuta 2019

Aliisan joulutarina, osa 1

Tänä vuonna Aliisan joulukalenteri on erilainen kuin aikaisemmin. Tämä perustuu tällä kertaa Korvatunturissa kerrottaviin tarinoihin, joita erityisesti pienet totut haluavat kuulla. Tarinan Aliisa kuuli osallistuttuaan Korvatunturilla satuiltaan. 

Korvatunturilla oli innostunut tunnelma. Muorin apulaistonttu Hallahiutale oli koonnut erityisesti pikkutontuista koostuvan joukon isoon ruokala-aulaan kuuntelemaan vanhaa joulutarinaa. Myös Aliisa oli siellä kiinnostuneena.
"Tämä tarina sijoittuu satojen vuosien taakse tähän paikkaan Korvatunturille", Hallahiutale aloitti ja jatkoi sitten:

Oli joulukuun kahdestoista päivä. Korvatunturilla oli hiljaista, sillä vain muutama tonttu ja joulupukki olivat enää hereillä. Pukki kirjoitti päiväkirjaansa hiljaisuudessa muorin jo nukkuessa. Jopa lasten kirjeitä työkseen lukevat Kilinä ja Helinä olivat jo täydessä unessa naapurihuoneessa. Touhuntäyteisen päivän jälkeen pukki oli todella väsynyt ja ei jaksanutkaan kauaa kirjoittaa, joten meni pian unten maille.
Aamulla hän heräsi virkeänä. Muori oli herännyt jo paljon aikaisemmin, mutta se ei pukkia haitannut. Hän asteli nopean vaatteidenvaihdon jälkeen suureen ruokasaliin, jossa keittotontut jo keittelivät puuroa. Hetken päästä muori saapui joka-aamuiselta tonttujenherättelykierrokseltaan ja istuutui myös pöytään.
"Tänään moni oli herännyt jo aikaisemmin. Toivottavasti sentään noudattavat aamupalavuoroja, jotta ei tule tungosta", muori totesi pukille.
"Joko pihalla on tonttuja ahkeroimassa? Porojen täytyy saada jäkäläateriansa", pukki kysyi huolestuneena.
"Onhan siellä jo ollut tonttuja kymmeniä minuutteja! Saisinko kanelin?" muori kertoi.
"Siinä, ole hyvä", pukki antoi kanelin ja söi sitten ripeästi, sillä töitä oli vielä paljon tehtävänä.

On vielä monta lahjatoivetta, jotka täytyy käydä läpi. Pian pitää myös aloittaa porojen lentoharjoitukset, jotta ne varmasti osaavat reitin joulun koittaessa. Tämän lisäksi on jatkuvaa tuotannonvalvontaa, jouluruokienmaistelua (erittäin pakollista), sekä ties mitä, jota ei vain voi jättää väliin! Kiirehän tässä tulee!

PS: 
Muista ensi kerralla kaakao, kun tulet kuuntelemaan satuiltaa!
t: Aliisa-Sofia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti