sunnuntai 15. joulukuuta 2019

Aliisan joulutarina, osa 2

Kai sinulla on kaakao? Aliisa kävi Korvatunturilla jälleen kuuntelemassa muorin apulaistontun, Hallahiutaleen, joulutarinaa. Torstaina olimmekin jo kuulleet hieman, mutta tänään jatkuu vauhdikkaalla aamulla.

Muori tuli herättämään pukkia aamulla varhain:
"Sinun täytyy tulla pian katsomaan!" muori huudahti ja veti pukin ylös sängystä. Hän lähti jo ripeästi portaita alas pukin yrittäessä seurata perässä pukien samalla aamutakkiaan.
"Mikä on hätänä?" pukki kysyi kun he lähestyivät ruokapuolen pajaosastoa.
"Avasin tänää aamulla ovet leipomoon ja varmistimme yhdessä leipomopäällikön kanssa päivän tuotelistan. Pian kuului hätääntynyt kirkaisu leipomus- ja raaka-ainevarastoista. Juoksin tietysti katsomaan", muori selitteli, kunnes he saapuivat leipomoon, jossa monet tontut olivat kerääntyneet odottamaan muorin saapumista takaisin. Muutama tonttu hihitteli pukin suuntaan, kunnes pukki vihdoin tajusi sen johtuvan hänen kukka-aamutakistaan. Muori katsoi tiukasti hihitteleviä tonttuja, jotka vaikenivat heti.
"Mikä varastoissa oli vikana?" pukki uteli.
"Voisitteko te, Piku ja Huurti, näyttää joulupukille?" muori osoitti kahden pikku tontun suuntaan ja he lähtivät johdattamaan pukkia kohti varastoja.
Ensimmäisenä he avasivat valmiiden leivosten varaston ja pukin suu loksahti hämmästyksestä: yhdessäkään joulutortussa ei ollut hilloa, ei myöskään hillomunkeissa! Kaikista pipareista oli haukattu ja suklaakekseistä puuttui suklaa.
"Emme käsitä, miten tämä on voinut päästä tapahtumaan! Teimme täydellisiä tuotteita, mutta ne ovat kaikki pilattu yön aikana", Piku-tonttu selitti.
"En ymmärrä. Miten kukaan olisi voinut päästä sisälle leipomoon ja varastoihin? Niiden pitäisi olla lukossa öisin, jotta unissakävelijät ja herkkuhimoiset eivät pääse käsiksi ruokiin. Miten tämä on mahdollista?" pukki ihmetteli.
"Emme mekään tiedä. Ovet olivat kaikki lukossa aamulla!" Huurtikin kertoi.
"Entä raaka-ainevarasto?" pukki kysyi ja Piki avasi sen oven. Jauhosäkit oli revitty auki, mantelit halkaistu, suklaa sulatettu ja puolet hilloista syöty.
"Mitä ihmettä..." pukkikin ihmetteli.

Niinpä, mitä ihmettä? Kuka on voinut ja pystynyt tekemään tuollaista? Onko asialla ollut vain huonosti lukitut ovet? Vai jokin rikollisjoukkio? Ehkä syyllinen onkin jokin leipomon väestä? Ketä sinä epäilet?

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Hyvä! Muistathan sen myös seuraavan joulutarinan osan aikaan, 18.12. kello 18.30!
      t: Aliisa-Sofia

      Poista