sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Osa 9

Eilen Rebin ja Kutkan suunnitelma Elinan juhlapäivästä toteutui. Mitä tänään tehdään (muuta kuin siivotaan juhlan jälkiä)?

"Huomenta pojat!" Elina huoahti poikien tullessa aamupalapöytään.
"Huomenta Elina. Taisitpa sinäkin nukkua pitkään", Kutka totesi.
"Juu. Kellohan näyttää jo melkein kymmentä, kun normaalisti herään seitsemältä", Elina myönsi.
"Miten sen sinun ja Aliisan kauppareissun kanssa? Ostitteko sitä narua?" Reb kysyi.
"Öh... Oikeastaan Aliisa sanoi heti alkuun, että sen ostaminen on vain turhaa ajan ja rahan kuluttamista. Niinpä päätimme mennä syömään pitseriaan ja kävimme muutamassa kaupassa", Elina selitti tarkasti.
"No, selvä se. Eiköhän nyt kuitenkin syödä aamupalaa", Reb ehdotti viisaasti.
"Itse asiassa minä söin jo, mutta syökää te toki", Elina viittoili.

Pojat alkoivat ahmimaan herkullisia marmeladi- ja hillovoileipiään, sekä muroja. Elina meni takaisin huoneeseensa. Kun Kutka ja Reb olivat ottamassa toisia lautasellisia muroja, he kuulivat Elinan puhetta yläkerrasta:
"Tottakai, tottakai. Sehän on velvollisuuteni! Minulla menee noin 20 minuuttia, eli oikeastaan 30, koska minun täytyy valmistautua. Pääsen varmaankin. Tarvitsenko mukaani jotakin erityistä? Vihon, kynän ja ajattelukyvyn? Mainiota. Nähdään pian!"
"Kelleköhän Elina mahtoi puhua?" Kutka mietti hiljaisesti.
"Varmaan pomolleen. Hän on lähdössä jonnekin. Taidan lähteä hänen peräänsä", Reb mutisi.
"Et sinä voi lähteä! Hänen työnsä pitää pysyä salaisena!" Kutka esteli.
"Voin minä. Ei se nyt haitaa", Reb jatkoi.

Kun Elina oli lähtenyt ja sulkenut oven perässään, Reb kurkkasi ikkunasta ja lähti hänen peräänsä huomaamattomasti. Elina tallusti pitkän aikaa, kunnes tuli parkkipaikan reunassa olevan kivenmurikan kohdalle, ja pysähtyi.
"Olen Elina Diimahäntä ja salasana on klimatologilmastotiede", Elina mutisi kivelle hiljaisesti. Kivi siirtyi, ja sen alta paljastui rappuset alaspäin. Kun Elina oli mennyt ja kivi siirtynyt takaisin paikalleen, Reb tuli autonrenkaan takaa ja käveli kiven luo.
"Olen Elina Diimahäntä ja salasana on klimatologilmastotiede", Rebkin mutisi, mutta kivi ei liikahtanutkaan. Siitä kuului kuitenkin. "Olet jo sisällä Diimahäntä".
"Olen Roopertti Bergenstein ja salasana on klimatogilmastotiede!" Reb hermostui, ja tällä kertaa kivi siirtyi, ja portaat tulivat näkyviin.
Reb astui muutaman askeleen kiveen hakatuilla portailla, kun jo kuuli kiven menevän takaisin paikoilleen hänen päänsä yläpuolella. Kun hän käveli vielä muutaman askelman verran, tuli näkyviin aulatila, jossa oli muutama penkki ja kyltti: "Tervetuloa I.L.M.A.S.T.O.:on". Kyltin alla oli pienemmällä tekstillä lyhenteen selvennys: IlmanparannusLiitto Maailman Ala-arvoisinta Sotkua Tuhoamaan Olemattomiin.

Nyt menee jännäksi! Mikä on Sotku? Mihin Elinalla tuli kiire? Ja ennen kaikkea, mitä tämä kaikki tarkoittaa? Pysythän mukana!
HIENOSTO = Hiirien IlmastoEnergianNuuskutteluOpettaja Salaisen Työnkuvan Osastolla
ILMASTO = IlmanparannusLiitto Maailman Ala-arvoisinta Sotkua Tuhoamaan Olemattomiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti