perjantai 20. joulukuuta 2019

Luukku 20

Joulu lähenee, joulu lähenee... Samalla Aliisa, Reb ja Sonja lähenevät Vantaata ja Severus lähenee ratkaisua Kutkan muistinmenetykseen? Kenen tunnelmia katsoisimme ensin? 

Potkukelkkaseurue lähestyy hitaasti mutta varmasti Vantaan Kirjastopuistoa. He ovat matkanneet hieman nälkäisinä ja väsyneinä, mutta matkan päämäärä lisäsi matkatahtoa. Aliisan jalat särkivät jo potkimisesta, mutta Sonjakin oli hieman yrittänyt auttaa käsillään kelkan edessä. Reb ei pystynyt auttamaan, sillä kelkka oli aivan liian iso. Lohjan kohdalla kaverukset olivat hieman eksyksissä, mutta pian he pääsivät jatkamaan. Sade, ei lumi- vaan vesisade häiritsivät myös usein. Sonja oli aivan kauhistunut, kun he eivät voineet pysähtyä rautatieasemalle lataamaan hänen puhelintaan, joka muutaman kilometrin päästä näyttikin jo nollaa prosenttia. "Mitäs pelasit koko ajan" oli Aliisan kommentti.
"Olemmeko jo perillä?" Aliisa huohotti hidastaessaan vauhtia.
"Odotas hetki", Reb tarkisti puhelimestaan. "Olemme perillä huomenna noin kello 13."
"Jes! Ihan kohta pelastamme Elinan!" Sonja innostui.
"Ei se ole niin varmaa. Jos Elina edes on Vantaalla, niin hyvä sitten. Minulla on kyllä nyt paha aavistus siitä, että jokin menee pian pieleen", Aliisa tuhahti. Hänellä oli mennyt hermot matkustamiseen.
"Älähän nyt. Elina on aivan varmasti siellä. Pelastamme hänet ja sen jälkeen vietämme yhdessä joulua kotona", Reb rauhoitteli Aliisaa.
"Jos edes ehdimme jouluksi kotiin", Aliisa marisi ja jatkoi potkimista.

"Kutka? Millaisia keinoja olette jo koittaneet muistinmenetyksesi parantamiseksi?" Severus kysyi katsoessaan Kutkan kanssa televisiosta jouluruokaohjelmaa.
"Emme ole tehneet mitään", Kutka sanoi ja lisäsi sitten: "En ainakaan muista mitään."
"No et sinä ihan kaikkea voikkaan muistaa, mutta mitä jos muistaisitkin?" Severus kysyi.
"Miten niin?"
"Jos minä palauttaisin muistisi?"
"Miten muka?"
"Lyön sinua päähän, aivan kuten sarjakuvissa."
"Reb sanoi, ettei se toimi. Lääkäri ehdotti aivan samaa."
"Tottakai se toimii, kun se toimii kerran myös sarjakuvissa!" Severus sanoi ja ohjeisti Kutkaa: "Mene tuohon sohvalle makaamaan vatsallesi. Minä haen jotakin kättä pidempää ja kumautan sinua päähän niin, että muistisi palautuu. Sen ei pitäisi sattua."
"Oletko varma tästä?" Kutka vastusteli.
"Olen, olen. Makaa nyt siinä vain", Severus sanoi ja lähti etsimään sopivaa lyöntivälinettä talosta. Pian hän palasikin soppakauhan kanssa. "Tällä on hyvä!"
"Mut- mut- mutta ei kai se satu?" Kutka pelkäsi.
"Ei ollenkaan! Käännä pää vain suoraan", Severus sanoi ja löi sitten. Kutka tärähti hieman ja tarttui sitten kädellään takaraivostaan.
"Miksi teit tuon?!" Kutka huusi Severukselle.
"Mitä katsoimme äsken televisiosta?" Severus kysyi tyynesti.
"En minä muista, mutta miks...", Kutka aloitti mutta Severus sanoi päälle:
"Tein sen auttaakseni sinua, mutta milloin teitte joulukortteja?"
"Öööh... Joulukuun ensimmäisenä keskiviikkona?" Kutka ihmetteli kysymystä.
"Kutka!" Severus juoksi halaamaan häntä. "Olet kunnossa! Sinulla oli muistinmenetys. Ethän muista mitään 5.-20.12 väliseltä ajalta?"
"En?"
"Silloin sinulla oli muistinmenetys! Tervetuloa takaisin, poikani!"
"Mutta missä Elina ja Reb ovat?"
"Ehkä on parempi aloittaa alusta asti. Istuhan takaisin sohvalle, niin kerron kaiken."


Heillähän oli jouluruokaohjelma tulossa televisiosta? Toisella kanavalla olisi näytetty jotain paljon tärkeämpää Vantaalta! Hätäuutisissa kerrottiin live-lähetyksessä Kirjastopuiston tapahtumista: muutamia rikollisia oli pidätetty ja osa oli nyt kuulusteluissa. He eivät suostu pukahtamaankaan, joten ei ole varmaa, mihin rikollisjoukkoon he kuuluvat. Yksi ehdotus ainakin on....

Jäämme siis jälleen kerran jännittäviin tunnelmiin! Onneksi edes Kutka on nyt täysin kunnossa. Huomenna jatkuu, mutta sitä ennen päivän kirjaote: Tonttujen kulkureitit maailmalla:

Tonttujehan pitää päästä kiertämään maailmaa helposti ja nopeasti? Heillä on tietysti salareittejä nopeuttamaan kulkua! Korvatunturilla on muutamia "valerekiä", joilla tontut saattavat matkustaa, tai sitten he vain yksinkertaisesti naamioituvat tavallisiksi ihmisiksi (mikä on joskus hieman vaikeaa).

SOTKU RY = Saastuttaminen On Tavoite Kasvavassa ja Upeassa Rotta(hiiri)Yhteiskunnassa
ILMASTO = IlmanparannusLiitto Maailman Ala-arvoisinta Sotkua Tuhoamaan Olemattomiin 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti