tiistai 24. joulukuuta 2019

Luukku 24

Aliisa, Elina, Kutka, Reb ja Sonja ovat valmistelleet joulua hurjasti eilen. Tänään on juhlien aika!

"Kaverit, herätkää! Nyt on joulu!" Kutka huudahti iloisena herättyään ensimmäisenä. Aliisa ja Sonja nukkuivat yön keittiössä.
"Hm? Mitä sinä oikein meluat?" Aliisa ihmetteli herätessään.
"Nyt on jouluaatto! Nouskaa ylös!" Kutka iloitsi ja pian melkein kaikki olivat kokoontuneet keittiöön.
"Missä Elina on?" Reb ihmetteli.
"Tehkää tilaa, jotta pääsen portaille!" Elinan ääni kuului kellarista ja kaikki siirtyivät. Hän kuljetti mukanaan suurta puurokattilaa.
"Puuroa!" Aliisa riemuitsi ja he kaikki kulkivat Elinan perässä olohuoneeseen, johon oli tehty tilaa kaikille. Elina otti esiin suuren puurokauhan ja alkoi nostella riisipuuroa yksitellen jokaisen lautaselle.
"Kai siinä on manteli?" Sonja halusi varmistaa.
"Tietysti!" Elina totesi antaessaan Rebille puuroa. Kun kaikki olivat saaneet annoksensa, he aloittivat syömisen. Kattilan pohjalle oli vielä jäänyt puuroa, joten kaikki jännittivät, oliko manteli vielä kattilassa. Hetken päästä Sonja kuitenkin huudahti.
"Minulla on manteli!"
"Ou. Olisi se minullekin kelvannut", Kutka sanoi vieressä istuessaan.
"Nyt saat toivoa", Elina sanoi ja Sonja sulki silmänsä. Hetkeen kukaan ei syönyt puuroaan, vaan he vain odottivat Sonjan toiveen valmistumista.
"Valmis", Sonja sanoi.
"Hyvä, älä kerro muille. Ja Kutka, jos sinäkin haluat manteleita, voit ottaa tuosta pussista", Elina antoi Kutkalle pussillisen manteleita.
"Oikeastiko?" Kutka ihmetteli.
"Totta kai. Ja saa sitä muutkin ottaa. Kuitenkaan enää ei voi toivoa", Elina ohjeisti ja pian kaikkien lautasilla oli ainakin yksi manteli.

Puuro oli syöty, joten oli aika tehdä jotakin muuta. Sonja ehdotti lumisotaa, johon kaikki suostuivat innoissaan. Pian lumileikkeihin kuitenkin kyllästyttiin ja Elina keitti kaikille kuumat kaakaot. Kutka olisi jo halunnut avata lahjat, mutta he olivat sopineet, että vasta jouluruokailun jälkeen saisi avata niitä.

Jouluruoka koitti yllättävän pian! Päivä oli mennyt nopeasti touhutessa ja nyt olikin aika nauttia joulurauhasta syöden herkullista ruokaa, jota he kaikki olivat yhdessä eilen tehneet. Pöydässä oli monenlaista herkkua:
Kinkun Aliisa toi suoraan pöytään
ja sillä kaverukset aloittivat jouluruokailunsa.

Lisää ruokaa sai hakea keittiöstä ja herkkua
olikin monenmoista: lanttulaatikkoa, ranskalaisia,
lihaa, juustoa, kurpitsaa ja vihanneksia!

Pääruoan jälkeen Sonja ja Elina vaihtoivat
keittiön tarjoilut ja alkoi jälkiruokaosio:
joulutorttuja, piparkakkuja, sipsejä,
maapähkinöitä, kakkua, piirakkaa sekä
tietenkin vihreitä kuulia!

Juomatarjoilut saattoivat näyttää
vaatimattomilta (vain 3 eri virvoitusjuomaa),
mutta jälkiruoan jälkeen Elina
toi kellarista kaikille hurjan maukasta
glögiä!
Kun kaikki olivat syöneet ja glögitkin oli juotu, oli lahjojen avauksen aika. Kutka oli ainoa, joka oli ehtinyt ostaa tai tehdä muille lahjoja, muut lahjat olivat mystisesti ilmestyneet kuusen alle yön aikana (joulupukki varmasti ollut asialla). Kaikki hakivat omat lahjansa kuusen alta ja toivat ne juuri siivotun ruokapöydän ääreen avaamista varten. Pian alkoikin lahjakääreiden rapina ja iloisten huokausten aika.
Kutka sai lahjaksi muun muassa herkullisia erikoissuklaapalleroita ja kantopussin sähkökitaralleen. Sonjan lahjakääröjen sisältä löytyi suuri teesekoituskokoelma, sarastusvalo ja hieno, valkoinen pöytälamppu. Aliisa puolestaan sai viltin, ison purkin Alman vadelmahilloa (jonka Alma itse oli toimittanut Aliisan ollessa poissa), sekä värityskirjan. 
Reb löysi omista paketeistaan mm. valokuvakansion, retkeilyoppaan ja uuden makuupussin, vanha kun olikin jo aivan rikki. Elina sen sijaan sai lahjaksi uusi ompelukoneenneuloja (aina kun menevät rikki), uuden maton ja hiusharjan.

Kaikki lahjat oli hetkessä auki, joten koko porukka päätti vielä viettää loppuillan laulaen joululauluja ja pelaten lautapelejä. Illan päätteeksi Elina viimeisteli joulukukkansa pikaisesti ja Reb luki kaikille otteen kirjansa luvusta 24: Kuka on joulupukki?

Tätä te kaikki varmasti mietitte! Kuka on tuon valkoisen parran ja punaisen nutun takana? Kuka jakaa lahjat ja johtaa Korvatunturin lahjapajaa? Kuka istuu rekeen joulun aikaan ja kenen apulaisia tontut ovat? Tarina on pitkä...

Tiedän, että olisit varmasti halunnut tietää tarkemmin joulupukista, mutta kaverukset päättivät suojella pukin identiteettiä, joten eivät kerro sitä eteenpäin. Jos kuitenkin löydät jonkun näistä viidestä kaveruksesta, voit hyvin kysyä! Ehkä he paljastavat sinulle. Kaikki 24 kirjaotetta tulee muuten koosteena blogiin 24.12. kello 8 aamulla ja Aliisan joulutarinan viimeinen osa illalla kello 18.30! Nyt kuitenkin joulukalenterin väellä on vielä hieman asiaa, nimittäin

Hyvää joulua!

t: Aliisa, Elina, Kutka, Reb, Sonja, sekä koko muu Vuodenaikojen Vartijoiden väki!




2 kommenttia: