sunnuntai 15. joulukuuta 2019

Luukku 15

Muistinmenetyksestä vieläkin kärsivä Kutka ja täysin muistinmenetyksetön Reb suunnittelevat Sotkun tuhoamista. Aliisa, Sonja ja Severus sen sijaan ovat vielä matkalla, sillä heidän potkukelkkansa hajosi. Toivottavasti he saavat pian kyydin!

Kutka ja Reb istuvat olohuoneessa (tai siis Reb istuu sohvalla ja Kutka makaa maassa puoliksi luovuttaneena) ja miettivät kuumeisesti, miten pääsisivät kätevästi Vantaalle. Tai siis miten Reb, Aliisa ja Sonja pääsisivät sinne, Kutkahan jää kotiin Severuksen kanssa. Samalla he tarkistavat koko ajan puhelimiaan siltä varalta, että Aliisa kertoisi heidän päässeen tekemään kotimatkaa.
Vantaalle lähteminen ei ole yksinkertaista. Vaihtoehdot ovat seuraavanlaiset:
  • vesibussi viemäreissä: 600 eutaa,  kesto 5 päivää (Aliisalla ja Sonjalla saattaa olla vaikeuksia, mitoitettu rotille)
  • ihmisten bussi: 600 eutaa, kesto 3 tuntia (saattaa olla vaikeuksia, ihmiset pelkäävät)
  • potkukelkka, pulkka: ilmainen, kesto 4 päivää
  • käveleminen: ilmainen, kesto 29 päivää (saattaa käydä tylsäksi ja raskaaksi)
"Mikä on mielestäsi paras vaihtoehto?" Reb kysyi lattialla makaavalta Kutkalta.
"Hinnan puolesta vesibussi, keston puolesta ihmisten bussi ja jotta varmasti pääsemme perille, niin potkukelkka tai pulkka", Kutka vastasi laajasti.
"Eli kaikki muut ovat hyviä vaihtoehtoja, paitsi käveleminen?" Reb varmisti.
"Haluatko sitten itse kävellä? Melkein kuukausi kestäisi, olisimme silloin jo tammikuun puolessa välissä!"
"No en kyllä, olet aivan oikeassa. Näin ollen vaihtoehtoja on kolme: vesibussi, ihmisbussi ja kelkka tai puĺkka."
"Molemmissa busseissa saattaa tulla hankaluuksia, erityisesti Sonjalla ja Aliisalla. Kelkka tai pulkka on ilmainen, eikä kestokaan ole niin hurja. Miten bussilla edes voi kestää kauemmin kuin itse kelkkaillen?"
"Sillä on 15 välipysäkkiä ja vaihtojakin on monta. Ensimmäinen bussi menee Turusta Saloon, toinen Salosta Lohjalle, kolmas Lohjalta Helsingin keskustaan, josta pitää vielä ottaa yksi kaupunkibussi Vantaalle. Kaupunkibussin hintaa en laskenut tähän mukaan, mutta odotas hetki... 600 eutaa Helsinkiin, josta vielä vantaalle 184 eutaa. Yhteissumma siis 784 eutaa."
"Ei kauhean kallis, mutta kyllä minä otan ennemmin omilla lihasvoimilla kulkemisen kuin noin monta vaihtoa!"
"Valitsimme siis vaihtoehdon C, potkukelkka/pulkka!"

Kun kaikki oli päätetty ja pojat olivat menossa nukkumaan, Kutka sai viestin tuntemattomasta numerosta. Viesti oli lyhyt ja se meni näin:
"Vantaa, Kirjastopuisto, Sotku, harmaa talo puolik"
Viesti oli selvästi jäänyt kesken ja kirjoittaja oli ollut kiireessä. Pian viesti poistettiin. Kutka ei edes ehtinyt näyttää sitä hammaspesulla olleelle Rebille. Mitä tämä viesti mahtoi tarkoittaa ja kuka sen on lähettänyt?

Jännittääkö sinua yhtä paljon kuin Kutkaa, Rebiä ja muita? Varmasti! Auttaako luku 15: Porot? (PS: Muistathan, että tänään tulee toinen osa Aliisan joulutarinasta?)

Olet varmasti kuullut Korvatunturin kuuluisimmasta porosta, Petteri Punakuonosta, mutta tiedätkö kuinka monta poroa siellä on yhteensä? Kukaan ei tiedä! Huhujen mukaan poroja on enemmän kuin tonttuja, mutta rekeä vetää kuitenkin aina vain 8-14. Kummallista!

SOTKU RY = Saastuttaminen On Tavoite Kasvavassa ja Upeassa Rotta(hiiri)Yhteiskunnassa
ILMASTO = IlmanparannusLiitto Maailman Ala-arvoisinta Sotkua Tuhoamaan Olemattomiin 
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti