lauantai 14. joulukuuta 2019

Luukku 14

Aliisa on tänään poissa, nimittäin hakemassa Severusta ja Sonjaa juna-asemalta. Matka lähimmälle juna-asemalle on todella pitkä, vaikka he saivatkin lainata Alman potkukelkkaa. Emme silti tule näkemään heitä vielä hetkeen.

Kotiin jääneet Kutka ja Reb tarvitsivat tekemistä. He olivat juuri syöneet hyvää, Rebin tekemää kanaa ja riisiä. Kutka oli katsellut hämmentyneenä Rebin ruoanlaittotaitoja (kas kun ei muista mitään niin kaikki on ihmeellistä) ja yrittänyt opetella samalla itsekin. Reb oli opettanut kaikkea perusasioista alkaen. Opeteltavaa riittikin hurjasti! Vaikeimmat olivat Kutkan mielestä "sitten pitää sekoittaa" ja "kana on kotkottava lintu". Reb oli jo antanut periksi Kutkan muistinmenetyksen kanssa, ja oli aivan varma, ettei sitä saada parannettua. Siksi olikin kai parempi, että kaikki vain opetettaisiin kunnolla. Nyt oli kuitenkin aika kehittää jotakin tekemistä.
"Muistatko, kun viides päivä katsoimme sitä elokuvaa? Eikö Elina silloin tuonut joulukoristeet jo yläkertaan?" Reb kysyi Kutkalta.
"En minä muista siitä mitään", Kutka totesi.
"Aivan, sinähän palasitkin kadoksista vasta seitsemäs päivä. Katsoimme kuitenkin elokuvaa Petteri Punakuonosta, sellaisesta porosta. Sitä ennen Elina oli ottanut esille kaikki joulukoristeemme. Ne ovat varmasti vielä olohuoneen kaapissa. Mitä sanoisit, jos koristelisimme taloa?" Reb ehdotti.
"Koristellaan vain! Se on varmasti hauskaa", Kutka innostui ja he kipittivät yläkertaan.
Olohuoneen koristeet!

Ympärivuotinen lumiukko poikien huoneessa.

Villalankatonttu Kutkan sängyn yläpuolella!

Pojat antoivat toisilleen tehtävän: etsi piparminttutangot!

Tämä huone taitaakin olla helppo...

Mutta löytyykö tämä?

Kokeile tätäkin!

Keittiön joulutunnelmat paranevat tontulla.

Samaan aikaan toisaalla, vartijoiden silmän alla, joku koneiden kimpussa pakotetaan ahertamaan.
Heiluttaa pitkää häntää, tuhahtelee ja vipua vääntää, huonosta tuloksesta joutuu uudelleen aloittamaan.
Kuka on tämä mystinen, henkilö pieni ja valkoinen, joka jatkuvasti vartioituna on?
Onkohan hän uhkaileva, vaarallinen tai karmaiseva? Varmasti ainakin uhka hän on.

Aliisa soitti juuri! Heidän potkukelkkansa on hajonnut ja he joutuvat yöpymään Luppiksen luona tämän yön. Toivottavasti he saavat joltakulta kyydin ja pian! Kuka mahtoi muuten olla tuo runon henkilö? Ehkä se selviää myöhemmin... Nyt lukekaamme kirjaote luvusta 14: Jouluun liittyy monenlaisia eläimiä.

Jos pyydä sinua miettimään jouluun liittyviä eläimiä, tulee ensimmäisenä varmasti mieleesi poro. Sen lisäksi joulueläimeksi mielletään myös punatulkku. Tiedätkö mikä muu eläin auttaa joulupukkia porojen lisäksi? Oravat! Ne hoitavat poroja ja saavat vastineeksi ruokaa unohtaessaan ruokakätköjensä olinpaikat.

SOTKU RY = Saastuttaminen On Tavoite Kasvavassa ja Upeassa Rotta(hiiri)Yhteiskunnassa
ILMASTO = IlmanparannusLiitto Maailman Ala-arvoisinta Sotkua Tuhoamaan Olemattomiin  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti