sunnuntai 8. joulukuuta 2019

Luukku 8

Eilen Kutka oli löytynyt, mutta hänen tilansa ei ollut kovin toivottu. Kärsiikö Kutka muistinmenetyksestä ja voidaanko asiaa jotenkin korjata? Se selviää vain lukemalla!

Kutkan muistaminen ei ollut vieläkään toivotulla tasolla, joten Elina ja Reb päättivät virkistää Kutkan muistia käymällä läpi taloa. Ja mikä olisikaan oivallisempi keino yhdistää se hyötyyn, kuin samanaikainen joulusiivous!
He aloittivat Elinan huoneesta, vaikka siellä Kutka todennäköisesti käy koko talon mittapuulla hyvin vähän. Siivottavaa oli yllättävän paljon, sillä esimerkiksi koko takka piti Elinan mielestä puhdistaa perusteellisesti. Poikien hoitaessa sen siivousta, Elina itse järjesteli ompelu- ja kauneudenhoitotarvikkeitaan. Pian kaikki oli siellä valmista, joten saattoi siirtyä seuraavaan huoneeseen!
Elina järjestelee meikkejä ja Reb
puhdistaa takkaa.
Olohuoneessa vasta siivoamista riittikin! Matto ja lattia piti imuroida Elinan samalla hoitaessa puolikuollutta kukkaa. Reb puolestaan pyyhki pölyt kaikkien hyllyjen ja kaapin päältä tasapainoillen sekä sohvalla että Kutkan hartioilla. Kutkaa hämmensivät entistä useammat asiat, kuten "tosi iso televisio" ja "hurjan kokoinen sohva", jotka olivat täysin samat kuin aina ennenkin.
Elina hoitaa kukkaa, Reb siivoaa pöytää
ja Kutka imuroi.
Alakertaan siirryttyä porukkaa jaettiin. Kutka saisi aloittaa imuroimalla hänen ja Rebin huoneen. Reb sen sijaan putsaisi tasoja keittiössä ja Elina huhki kellarin puuhellan kanssa. Pian rooleja vaihdettiin ja Reb siirtyi kellariin, Elina poikien huoneeseen vaihtamaan lakanat ja Kutka keittiöön imuroiden. Samalla kun he siivosivat, Reb koetti saada Kutkan muistia virkoamaan esittämällä kysymyksiä ja kertomalla tarinoita.
Reb yrittää siivota keittiön pöytä,
mutta mahtaako siitä tulla tuolla
välineellä yhtään mitään?

Kutka imuroi Elinan odotellessa tilaa
vaihtaa lakanoita.

Miksei Kutka meinaa muistaa edes omaa nimeään? Eikö asialle voisi tehdä jotain? Kävisi vaikka lääkärissä? 
Jos muuten luet blogiani mobiililaitteella, kannattaa tekstin lukemisen jälkeen painaa näytön alareunasta "näytä internetversio". Näin pystyt tykkäämään postauksesta ja huomaamaan monia erilaisia pikku tekstejä ja kuvia, jotka eivät näy normaalisti! 
Kirjan luku Joulutortuista ei varsinaisesti sovi tänään luukun aiheeseen, mutta lukekaamme se silti!

Joulutorttujen leivonta kuuluu monen joulunviettoon olennaisesti. Kukaan ei kuitenkaan ole tietoinen siitä, mistä joulutorttu pohjautuu. Mitä se sinun mielestäsi muistuttaa? Vai ehkä sen alkuperä ei sinua kiinnosta, syöt vain!

SOTKU RY = Saastuttaminen On Tavoite Kasvavassa ja Upeassa Rotta(hiiri)Yhteiskunnassa
ILMASTO = IlmanparannusLiitto Maailman Ala-arvoisinta Sotkua Tuhoamaan Olemattomiin  

2 kommenttia:

  1. Hyvä vinkki mobiililaitteellalukijalle. Eipä itselle ole tullut mieleen!

    VastaaPoista
  2. Ei varmaankaan, sen verran piilossa se on erityisesti puhelimella. Kannattaa koittaa useammin, sillä sivun internetulkoasu päivittyy tiuhaan tahtiin!

    VastaaPoista