keskiviikko 18. joulukuuta 2019

Aliisan joulutarina, osa 3

Edellisessä osassa näimme kauheat tuhot leipomossa. Mitä on tapahtunut ja mitä tänään tapahtuu? Aliisa on paikalla selvittämässä asiaa Hallahiutale-tontun tarinatuokiossa. 

Oli jo 18. päivä joulukuuta, mutta joulupukki oli edelleen kauhuissaan viidennentoista päivän tapahtumista. Hän muisteli näkyä varastoissa, eikä saanut sitä mielestään millään. Kuluneiden päivien aikana ei ollut tapahtunut mitään erikoista taikka poikkeavaa, joten pukki oli yrittänyt karistaa kauhukuvia mielestään. Mitä jos joulu menisi pillalle? Jos tontuille tai hänelle tai jollekin muulle tapahtuisi jotakin? Mitä jos lapset eivät saisi joululahjoja? Ei, ei.... Näin pukki ei saisi ajatella.Hän oli puhunut tonttupsykologille, joka oli ehdottanut ajatusten karistamiseksi muun muassa lenkkeilyä, pororatsastusta, syömistä ja ystävien kanssa olemista. Pukki oli päättänyt tehdä tälle päivälle tavoitelistan, josta yrittäisi suorittaa kaikki nuo neljä. Näin hän saisi varmasti ikävät ajatukset pois.

Joulupukki kiipesi portaita pitkin makuuhuoneeseensa, jossa etsi vaatekaapistaan urheilulliset vaatteet ja puki ne päälleen. Samalla hän tarkasti kirjeitä lukevien tonttujen tekevän työtään ja palasi sitten eteisaulaan. Monet tontut tuijottivat joulupukkia, sillä häntä ei kovin usein nää urheilutamineissa. Pukkia hieman hävetti, mutta hän käveli silti reippaasti ulos pakkaseen. Kylmään säähän soveltuvat, joulun taialla viimeistellyt urheiluvaatteet pelastivat hyvin kylmältä.
Joulupukki ei ehtinyt juosta kauaakaan, ennen kuin hätääntynyt tonttu juoksi häntä vastaan:
"Joulupukki! Joulupukki! Kipinän jalassa on jotakin outoa", tonttu selitti hädissään.
"Minä tulen heti katsomaan", pukki vastasi ja he kävelivät poroaitaukselle. Kipinä-niminen poro ontui selvästi ja näytti sairaalta.
"Näytän sinulle", tonttu sanoi pukille ja astui aitaukseen taluttaakseen Kipinän lähemmäs pukkia. "Siinä se on! Suuri haava, ainakin minun mielestäni."
"Näyttää todella pahalta! Oletko jo kutsunut lääkitsijän? Kipinähän vetää rekeäni! Jos tuota ei saada hoidettua, täytyy opettaa reitti jollekin toiselle porolle", pukki kauhisteli.
"Olit ensimmäinen, jolle ajattelin kertoa. Menenkö hakemaan lääksitsijän nyt heti?" tonttu kysyi.
"Mene", pukki sanoi ja tonttu lähti juoksemaan kovaa vauhtia.

Huhhuh... Toivottavasti joulupukin reen vetäjät pysyvät samoina edelleen, eivätkä ikävät tapahtumat jatku. Mutta entä jos kuitenkin sattuu jotakin... Ei, eihän nyt kukaan.... Kai joulu sentään onnistuu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti