lauantai 21. joulukuuta 2019

Luukku 21

Aliisa, Reb ja Sonja ovat nyt saavuttaneet Vantaan! Enää pitäisi löytää oikea puisto...

"Karttahan on väärinpäin!" Sonja ihmetteli Rebin lukiessa karttaa.
"Eikä ole! Itse olet", Reb tuhahti Sonjan keikkuessa tylsistyneenä kelkan tangoissa pää alaspäin.
"Ihan oikein se on, Sonja. Voisitko nyt lopettaa tuon kiipeilyn, niin minä näkisin kunnolla eteeni?", Aliisa pyysi.
"Tottakai", Sonja sanoi hiljaa ja palasi istumaan.
"Ja tästä oikealle ja sitten suojatien yli", Reb ohjasi Aliisaa. Mutkassa kelkka ei meinannut kääntyä kunnolla, mutta Aliisa sai suunnan korjattua.
"Ja siinä se sitten on! Enää tuo yksi suojatie", Reb ohjasi ja katsoi liikennevalojen värinmuutoksia.
"Aika vilkas paikka tämä Vantaa", Sonja ihmetteli. "Minä olen tottunut aivan erilaiseen."
"No sinähän asut siellä Lapin kansallispuistojen rauhassa, joissa ei ole tietoakaan tämmöisistä liikenneruuhkista", Aliisa totesi.
"Perillä!" Reb huudahti ja hyppäsi potkukelkan kyydistä etsimään lähintä viemärinkantta. Pian hän löysikin riittävän kokoisen, jotta Aliisakin mahtuisi. He käyttivät Aliisan viemärinkannenavaajaa ja luikahtivat sisään.

"Nyt pitää enää löytää rottaviemärit", Aliisa sanoi.
"Miten niin? Emmekö me ole jo viemärissä?" Sonja ihmetteli.
"Olemme nyt niin sanotuissa ihmisviemäreissä. Näitä ihmiset käyttävät likavesien ja muiden kuljettamiseen. Meidän pitää löytää sivuovi, josta pääsemme rottien asutusalueelle. Näitä ovia ihmiset eivät löydä", Aliisa selitti.
"Mutta Aliisa, sinähän olet ihminen!" Reb mainitsi.
"Mutta minulla onkin tarkat silmät", Aliisa sanoi ja painoi samalla seinässä olevaa nappia, josta pieni oviaukko avautui. "Sisään vain!"
Reb puikahti sisään ensimmäisenä. Hän näki jo pitkän putken päässä loistavat katuvalot ja kuuli autojen äänet. Sonja tuli hetken päästä perässä.
"Täällä on ahdasta!" Sonja huudahti.
"Koita pärjätä", Reb sanoi kun he kävelivät pidemmälle.
"Odota Reb! Aliisa ei pääse sisään!" Sonja huudahti hetken päästä.
"Olen liian iso. Menen takaisin ulos, otan potkukelkkamme pyöräparkista ja menen puistoon ulkokautta etsimään sitä harmaa talo puolik:ia", Aliisa kertoi suunnitelmansa.
"Selvä! Laita meille tarkat koordinaatit sen talon sijainnista!" Reb vielä huudahti ja Aliisa sulki viemäriputken oven.

Aliisa käveli puistossa. Tai oikeastaan hän juoksi. Juoksi ja juoksi etsien katseellaan harmaata talonpuolikasta (näin hän oli viestin käsittänyt). Pian hän kompastui johonkin! Hän kaivoi käsillään lunta pois kompastumiskohdastaan ja esiin tuli noin metrin pituinen harmaa laatikko. Hän kaivoi sitä lisää esiin käsillään, kunnes otti potkukelkan korista lapion ja alkoi kaivamaan sillä. Talo nousi hieman ylös Aliisan voimasta, mutta ei tarpeeksi. Hän laittoi Rebille viestinä kohdan koordinaatit ja pian talon sisältä alkoi kuulua voimakasta ääntä. Aliisa ajatteli, että hänen pitäisi toimia. Reb ja Sonja olivat varmasti keskellä taistelua! Hän otti lapion, keräsi vauhtia ja PAM! Lapio oli tehnyt suuren reiän keskelle harmaata laatikkoa ja sisältä kurkistivat hämmentyneet rotta- ja hiirikasvot.
"Kuka sä oot?" joku rotista kysyi.
"Niin! Ja miksi sä tuhosit meidän talon?" toinenkin ihmetteli. Samassa suurista ovista tuli kaksi huutavaa, pientä eläintä. Ne olivat Sonja ja Reb. Heillä oli pieni muurinmurtaja, jonka he olivat selvästi rakentaneet kahdesta roskapöntöstä. Kilpinä toimivat roskapönttöjen kannet. Moni rotta ja hiiri juoksi pakoon, mutta osa jäi taistelemaan. Pian kuitenkin koko huone oli tyhjä, sillä Aliisakin oli osallistunut nappaamalla rottia kiinni ja nostamalla ne ulos talosta.
"SEIS! KÄDET YLÖS JA VÄHÄN ÄKKIÄ!" vihainen ääni kuului Aliisan takaa samalla kun Kutka ja Sonja piiritettiin. Aliisa ei uskaltanut katsoa taakseen.

Kuka se on? Ääni oli naisen, eikä miehen! Onko Sotkun pomo vaihtunut? Vielä viime vuonna se oli mies... Vai onko tuo edes Sotkun johtaja? Siitä en tiedä, mutta Vakoilevista tontuista tiedän kyllä! (Pahoittelut kuvien puuttumisesta).

Mistä pukki tietää, kuka on kiltti ja kuka ei? Tontut auttavat siinä! Useimmat tulevat kurkkimaan ikkunoiden taakse, mutta jotkut vain jututtavat talon eläimiä tai esimerkiksi sauna- tai tallitonttua. Ikkunan takaa kurkistelussa apuvälineinä ovat muun muassa kiikarit, kuuntelukoje ja muistilista.


SOTKU RY = Saastuttaminen On Tavoite Kasvavassa ja Upeassa Rotta(hiiri)Yhteiskunnassa
ILMASTO = IlmanparannusLiitto Maailman Ala-arvoisinta Sotkua Tuhoamaan Olemattomiin 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti