perjantai 6. joulukuuta 2019

Luukku 6

Hauskaa itsenäisyyspäivää! 
Eilen elokuvaa ja puuroa sisältäneen aamun päätteeksi Kutka ja Elina olivat meneet puutarhahuoneeseen. Vain Elina oli sieltä tullut takaisin, joten hän ja Reb olivatkin käyttäneet loppupäivän Kutkan etsimiseen ja muille soittelemiseen.

"Tajusin juuri, että olemme soittaneet lähes kaikille muille, muttemme itse Kutkalle! Soitatko hänelle nyt?" Reb älysi aamupalalla.
"Mutta Kutka jätti puhelimensa silloin aamulla olohuoneeseen, jotta se ei putoaisi lumeen. Ei hän sitä kuulisi, vaikka soittaisinkin!" Elina tiesi ja jatkoi uutisten selaamista puhelimellaan. Pian hän löysi jotain:
"Kuuntelepas tätä! Sotkuista menoa havaittavissa: viime vuoden...(lue koko juttu tästä)...tukikohdan sijainnista ei ole tietoa."
"Kuulostaa hurjalta! Onko se sinun ilmakerhosi taas kokoontumassa?" Reb kysyi.
"Ai ILMASTO? Siis IlmanparannusLiitto Maailman Ala-arvoisinta Sotkua Tuhoamaan Olemattomiin?" Elina ihmetteli.
"Juuri se. Kerätäänkö se taas kokoon?" Reb kysyi taas.
"En ainakaan ole saanut mitään tietoa asiasta, joten en usko. Kai minutkin olisi silloin kutsuttu."
"Varmasti olisi. Luulisin, että jos pian ei saada asioita Sotkun kannalta järjestymään, se kokoontuu uudelleen."
"Ehkäpä, ehkä ei. Nyt kuitenkin Kutkan sijainti on tärkeämpi tieto kuin se, onko Ilmasto taas koossa."
"Olet oikeassa. Minä pidän nyt ainakin pienen tauon etsinnöistä ja vetäydyn lukemaan omaa kirjaani. Se on oikein hyvä kirja."

Reb avasi Joulun taikaa-kirjan luvusta 6. Luvun nimi on Aika miettiä lahjoja!. Kuitenkaan ihan vielä ei olisi niin kiire niitä hankkia, on tärkeämpiäkin asioita meneillään. Niitä ovat esimerkiksi Kutkan löytäminen, joulusiivous ja lukeminen. Tämän kirjan lukeminen.
"Yksi joulunajan pahimmista ongelmista on lahjat. Mummit ja kummit, serkut ja siskot, kaikki tarvitsevat lahjan! Mitä aikaisemmin lahjat hankkii, sitä todennäköisemmin säästyy jouluruuhkilta. Suosittelen pikaista pistäytymistä jo näin kuun alussa!" Reb luki puoliksi ääneen itselleen ja mietti: pitäisikö kuitenkin jo lähteä jouluostoksille?
"Reb! Arvaa mitä!" Elina huusi yläkerrasta.
"No?" Reb kysyi.
"Ilmastosta soitettiin. Kokous on ensi maanantaina 9.12. vanhoissa, hienoiksi remntoiduissa tiloissa kello 17", Elina selitti.
"Mitäs minä sanoin", Reb mutisi itselleen ja huusi sitten: "Arvasin!" 

Kutka on siis edelleen jossain ja Ilmastokin kokoontuu uudelleen! Mitä täällä oikein tapahtuu, se selviää tulevissa luukuissa!

SOTKU RY = Saastuttaminen On Tavoite Kasvavassa ja Upeassa Rotta(hiiri)Yhteiskunnassa
ILMASTO = IlmanparannusLiitto Maailman Ala-arvoisinta Sotkua Tuhoamaan Olemattomiin  
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti