tiistai 3. joulukuuta 2019

Luukku 3

Tällä kertaa Kutka nukkui pitkään ja ensimmäisenä herännyt Elina puki päälleen ja lampsi suorinta tietä eteiseen lähteäkseen puutarhahuoneeseen... 

"Ihanaa! Lunta!" Elina iloitsi astuessaan ulos. Ensimmäisen askeleen jälkeen hän alkoi laulamaan: "Joulumaa on muutakin kuin tunturi ja lunta..."
Elina asensi muutamia pidennysosia taimiin ja hyppelehti se jälkeen hetken lumessa ennen kuin palasi sisälle tekemään aamupalaa.
"Herätys! Katsokaa ulos", Elina kehotti herättäessään pojat kaakaomukeilla.
"Jee! Ensilumi!" Kutka innostui ja ryntäsi yläkertaan etsimään kaulahuiviaan vaatekaapista.
"Kaakao jäi...", Elina naurahti ja antoi toisen mukeista Rebille.
"Kiitos!", Reb sanoi. "Etkö tehnyt itsellesi ollenkaan kaakaota?"
"Tein, se on keittiössä. Samoin kuten aamupalatarpeetkin", Elina vastasi.
"Hyvä", Reb sanoi.

Pikaisen ja innostuneen aamupalan jälkeen kaikki etsivät hieman lämmintä vaatetta ja ryntäsivät ovesta ulos. He juoksivat, kierivät ja hyppivät lumessa innostuneina, aivan kuin eivät olisi koskaan lunta nähneetkään. Kutka ja Reb aloittivat heti lumiukon kasaamisen ja valmistuttuaan nimesivät sen Kubiksi. Elina teki samalla Kubille lumesta hienon koiran, jonka nimeksi tuli Diina. Kub ja Diina jätettiin paikalleen seisomaan ja kaverukset päättivät olla hippaa syvässä lumipeitteessä (meidän mittapuullamme lunta oli noin 2 cm, heillä se on kuudesosa koko vartalosta!). Se oli todella vaikeaa, mutta hauskaa silti.
Tämä jälkeen ystävykset lähtivät kävelemään takaisin kotiinsa, mutta matkalla Reb kaatui.
"Se oli hauskaa!" Reb nauroi noustessaan ylös ja teki saman tempun heti uudestaan. "Koittakaa itse!"
Ja niin kaikki kolme kaatuilivat vuoron perään lumeen erilaisin hauskoin tavoin. Ja taas naurettiin. Pian koossa oli pieni lumikasa, johon he saattoivat hypätä korokkeelta ja sekös vasta hauskaa olikin.

Näiden lumileikkien jälkeen onkin aika kuulla ote luvusta 3: Joulun pieniä merkkejä:

Jos olet joskus pohtinut mistä joulun tunnistaa, olet varmaankin keksinyt monia asioita? Piparkakut, lumi, joulukoristeet... Mutta on olemassa paljon sellaisia asioita, joita et ehkä ole osannut ajatellakaan! Kun näet tontun ikkunassa (harvinaista kylläkin), on joulu lähellä. Joulun tuoksustakaan et voi erehtyä!


Valoisaa joulunodotusta!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti