sunnuntai 23. joulukuuta 2018

Luukku 23

Joulu on jo aivan ovella! Onneksi tontut ja joulupukki ovat jo tervehtyneet ja päässeet tekemään viimeisiä lahjoja. Mitä Joululle kuuluu?

Joulu ja joulupukki keskustelivat Joulun asumis- ja muista pulmista pukin toimistossa. Pukki lupasi, että Korvatunturin parhaat rakentajat saisivat tehdä Joulun asunnon, joka olisi paljon muuta kuin pieni lasipurkki pöytälaatikossa. Joulu saisi oman talon, joka olisi lähes yhtä iso kuin joulupukin toimisto! Sieltä löytyisi iglu, paratiisisaari, silkkityynyjä, oma keittiö, kuninkaallinen makuuhuone, 2 palvelijaa, pelitietokone- ja televisiohuone sekä paljon muuta ylellisyystavaraa (kuten kultainen wc-pönttö). Joulu ihmetteli aluksi, mistä löytyisi hänen kokoisensa palvelijat, mutta pukki keksi heti, että varavirtalähteen hoitajat saisivat päättää rotista ja hiiristä sopivimmat. Joulu suostui ja he päättivät sinetöidä sopimuksen. (Tämähän ei sitten liity Aliisan joulutarinaan, sillä se on fiktiota ja tämä täysin totta ;). Varavirtalähdehäkissä ei edes oikeasti asu ketään Aktukia taikka Beriä, Aliisa on vain keksinyt ne.)

Elinan, Kutkan ja Rebin luona oli täydet jouluvalmistelut. Aliisa, Sonja ja Luppis olivat tulossa huomiseksi, joten heillä oli kova kiire saada kaikki valmiiksi. Elina teki parhaillaan jälkiruokia ja Kutka raivasi kellaria, sillä he söisivät isolla porukalla siellä maittavan jouluillallisen kynttilänvalossa. Aliisalle oli varattu kaunis kultanauhalla koristeltu tyyny, jolla hän saisi istua, olihan hän sentään pelastanut joulun! Lisäksi Sonjalle ja Luppikselle Elina oli tehnyt omat herkkulaatikot joululahjaksi. Niissä oli heidän lempiruokiaan ja jälkiruokia oli tietysti eniten! Reb ei siivonnut taloa eikä kokannut ruokia, hän oli nimittäin vielä väsäämässä viimeisiä joululahjoja, kuten Korvatunturin tontut! Elinan lahja oli jo valmis, mutta Kutkan vielä viimeistelyä vaille.
Eikä joulurunoa oltu unohdettu! Kutka oli sen tänäänkin avannut ja lukenut sen muille. Nyt tekin, hyvät lukijat, kuulette sen:
"On jouluun enää yksi yö, pian palkitsee tulos työn. On lunta kai jo paljonkin maassa, ja porot valmiina matkaan haassa. Jo joulupukki matkaan huomenna lähtee, porojensa kanssa ilmassa lentelee. Kyllä hän sinunkin luonasi käy, älä huoli vaikkei heti pukkia näy! On monta taloa käytävänä, paljon lapsia tavattavana. Oletkos koskaan miettinyt, miten joka joulu on kaikkialle ehtinyt?", Kutka luki pitkän runon. "Omistin sen teille, lukijat!"

Huomenna tulee pitkä teksti joulunvietosta. Ensi viikon lauantaina kello 7 saatte myös nähdä joululahjat! Mahtavaa joulunotusta, jännittääkö?
(Kuvia lumesta siksi, että... no miksi ei!)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti