maanantai 24. joulukuuta 2018

Aliisan joulutarina, osa 5

Tänään on viimeisen joulutarinan osan aika! Nauttikaa!

Aktuk ja Ber ovat joutuneet Anile käsien puristuksissa kohti rangaistusta, kun he olivat kertoneet Anilelle, että joulupukki on huijari. Anile oli ottanut asian vakavasti ja huijauksena. Nyt he olivat kaikki joulupukin toimiston oven edessä. Anile ei koputtanut, kuten kohteliaasti ja tavallisesti tehdään, vaan avasi oven suoraan vihaisena.
Oven takana joulupukki istui tuolillaan selkä ovea kohti.
"Joulupukki! Sinun on tehtävä heille jotakin!" Anile huusi vihaisen ja pukin tuoli kääntyi.
"Mikäs nyt on niin tärkeää?" pukki ihmetteli.
"Nämä kaksi hiirtä...", Anile aloitti.
"Rottaa!" Aktuk huusi väliin.
"Hiljaa siinä!", Anile huusi vihaisena. "Nämä kaksi rottaa väittävät teitä huijariksi."
"Huijariksi?" joulupukki kauhistui ja hänen ilmeensä muuttui vihaiseksi. "Tulepas tänne."
Anile käveli kohti joulupukin pöytää ja pukki riuhtaisi Aktukin ja Berin hänen otteestaan. Hän katsoi heitä tiukasti ja tiputti sitten pöytälaatikkoon.
"Uskallatkin...", Aktuk vimmastui ja lähti kiipeämään pukin takkia ylöspäin.
"Aktuk! Ei!" Ber huudahti ja yritti estää Aktukia tarttumalla tätä hännästä.
"Sinä senkin pikku tihulainen!" pukki vetäisi raivoissaan Aktukin kasvojensa eteen. Mutta Aktuk käyttikin tilaisuuden hyösyksi ja puri valepukin tekoparran kiinnitysnauhat katki. Anilen suu loksahti auki kun parta putosi pukin syliin. "Joulupukki" paljastuikin erääksi kauan etsityksi rikolliseksi! Anile juoksi muorin luo, ja käski tätä hälyttämään poliisit apuun.

Muori soitti poliiseille, jotka kertoivat, että olivat löytäneet kadulta kerjäläisen joulupukin vaatteissa. He olivat vieneet hänet pois kadulta, kun hänellä ei ollut oikeutta kerjätä ruokaa. Kamarilla joulupukkia oli kuullusteltu ja hän oli halunnut välittömästi takaisin Korvatunturille. Muutaman pikku testin avulla pukki todettiin aidoksi. Poliisit eivät vain olleet osanneet pukin pajalle, sillä reitti sinne oli suojattu joulun taioilla. Nyt kun muori oli antanut tarkat ohjeet, poliisit saapuivat pidättämään rikollisen ja toivat joulupukin takaisin.

Joulupukin palattua pidettiin suuret juhlat ja muori oli käskenyt puuroriisiä haettavaksi, joten juhlat olivat oikeat puurojuhlat! Tämän jälkeen lahjasäkki nostettiin rekeen ja pukki pääsi lähtemään matkaan.

Semmoinen nopeatempoinen ja tapahtumarikas osa tällä kertaa. Oikein mahtavaa joulua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti