keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Joulupöydässä

Rottien, Aliisan, Elinan, Lumin ja Sonjan joulu menee Elinan perheen jouluperinteiden mukaan. Kun Elina oli pienempi, hänen kodissaan kolmelta kokoonnuttiin ruokapöydän ääreen. Elinan äidin vastuulla olivat ruoat, joten nyt Elina haluaa toimia äitinsä tavalla. Hän tekee,sekä hankkii ruoat ja juomat. Muiden syödessä hän vaihtaa suolaiset ruoat jälkiruokiin, ennen kuin käy itse pöytään. Lahjat avataan kuudelta. Siihen asti aikaa kulutetaan syöden, jutellen ja pelejä pelaten.

Kutka, Aliisa, Reb, Sonja ja Lumi istuivat pöydän ääressä odottaen Elinan palaavan yläkerrasta, kertoen ruoan olevan valmista. Oli jouluaatto (vaikka teksti tuleekin nyt myöhemmin), ja he odottivat pääsyä hakemaan ruokaa. Kinkku oli jo leikattu (ks. Luukku 24). Se jökötti sivupöydällä. Jokaisen edessä oli lautanen.
"Saa tulla hakemaan! Kaksi kerrallaan, jotta ei tule tungosta", Elina ilmoitti yläkerrasta.
"Minä menen ensin!" kaikki muut huudahtivat innoissaan.
"Ei tungeksita, kaikille riittää ruokaa. Täällä on myös jälkiruokaa. Jos sitä halajatte, olkaa nätisti", Elina rauhoitteli porukkaa.
"Okei. Lähti ehkä vähän lapasesta", Kutka myönsi. Muut nyökyttivät.
"Tehdään sellainen sovinto, että Aliisa ja Lumi ottavat ensin", Elina selitti.
"Miksi aina Aliisa!" Kutka valitti.
"Hän ja Lumi olivat siististi äsken", Elina totesi.
"Jahas", Kutka tuhahti.

Aliisa ja Lumi ravasivat portaita pitkin yläkertaan ja näkivät edessään ruoan painosta notkuvia pöytiä. Elina oli ylittänyt itsensä jälleen kerran.
"Miten sait nuo kaikki ruoat aikaiseksi?" Lumi ihmetteli.
"Sanotaankos nyt vaikka, että sain hieman apua serkultani, Ossilta", Elina kertoi.
"Kuka on Ossi?" Aliisa kysyi.
"Johan sanoin, serkkuni", Elina jatkoi. "Voin joskus esitellä hänet teille. Mutta nyt syödään!"
"Mistäs tässä aloittaisi...", Aliisa mietiskeli.
"Tuolta oranssilta pöydältä löytyy juustoa ja perunalaatikka. Tästä pöydästä saa juomia, talouspaperia, mikäli sattuu tarvitsemaan, lihaa, sekä kurpitsaa, sillä tiedän, että Kutka ja Reb pitävät siitä", Elina selitti.

Kun vihdoin Elinakin oli päässyt pöytään, hän ilmoitti jälkiruoan olevan valmiina yläkerrassa.Se syötiin rauhallisesti, minkä jälkeen koko porukka siirtyi marraskuussa valmistuneeseen olohuoneeseen juttelemaan ja pelailemaan korttia.

Kuudelta kuvapostaus joululahjoista!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti