keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Luukku 9

Elina harjoitteli laulua Aliisan säestyksellä. Aliisa säesti Elinaa pianolla.
"Rekehen, rekehen, nouse matkaamaan! Lumi alla jalasten se laulaa lauluaan", Elina lauloi. Mutta kun Elina oli laulanut kohdan "...laulaa lauluaan", pianosta kuului: "ring, ring!" "Vau! Miten sinä teit tuon ring-äänitehosteen pianolla?" Elina kysyi lopetettuaan kesken laulun. Sama kuului uudestaan, vaikka Aliisa ei koskenutkaan pianoon. "Se on puhelimesi!" Elina huudahti huomatessaan, että Aliisan puhelin värisi pöydän päällä.

"Moi Lumi! Etkö oikeesti? Monen vuoden harjoittelun jälkeen? Et ole tosissasi! Onko ne paketit pieniä? Ok. Sitten Elina ja Kutka saivat hommia. Joo. Mä kerron heille", Aliisa sanoi, ja sulki puhelimensa. "Te menette auttamaan Lumia, kun se ei osaa vieläkään paketoida lahjoja", Aliisa kertoi Kutkalle ja Elinalle.

Hetken päästä Elina soitti Aliisalle ja kysyi, missä osoitteessa Lumi asui. "Klöäzkatu 21", puhelimesta oli vastattu. Klöäzkadun kulmalla oli pieni rivitalo, jossa näytti olevan paljon asukkaita. "Tuolla on 21!" Kutka huusi. Kaverukset koputtivat ovelle, ja pieni pöllö tuli heitä vastaan. "Hei! Te olette varmaan Elina ja Kutka?" Lumi sanoi. "Joo", Elina ja Kutka vastasivat kuorossa. He paketoivat lahjoja lopun iltaa, ja kesken hommien Kutka kävi ostamassa lisää lahjanauhaa, ja Lumi tuli kantoavuksi. Elina ehti siinä välissä paketoida jo monta lahjaa, vaikkakin ilman nauhoja. Mutta Elina keksii kyllä aina keinoja korvata kaiken: nytkin Elina oli repinyt lahjapaperista suikaleita, joista hän oli taitellut pieniä ruusukkeita. Onneksi Lumi oli tyytyväinen korvikkeisiin, sillä ne näyttivät tosi hienoilta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti