tiistai 22. joulukuuta 2015

Luukku 22

"Voi rotanhäntä! Jouluvalmistelut jäävä tänä vuonna tekemättä, joten joulu ei taida tulla meille", Kutka voivotti. "Älä jaksa marmattaa koko ajan. Vaikka kuusi meni pilalle eikä uusia laatikkoaineksia ole, voimme silti esimerkiksi koristella taloa. Ja sinähän voit aina hakea uuden kuusen", Elina selitti. "No mutta eihän meillä ole edes joulukuusenkoristeita!" Kutka huudahti. Samassa pihaan kaarsi pakettiauto. Sen kyljessä luki Suomen Radio, paras radio - Suomen Paras Radiokanava. "Jes! Vihdoin  ne tulivat! Olen odottanutkin jo koko aamun", Aliisa huudahti ja juoksi pakettiautolle. "Oh! Puurosta ainakin riittäisi vaikka koko kylälle! Taidankin viedä tämän puurokatilan ensimmäisenä ihan ilman lisäpainoa, kiitos!" hän sanoi vielä ennen kuin poistui.

Kun Aliisa oli saanut kaiken sisälle, lähti Elina aivan heti tutkimaan laatikkoja. "Kuusenpalloja, muovisia tekokuusia, pieniä tonttu-ukkeleita, ja vau! ei ole todellistakaan! Jouluverhojenvirkkauslaite! 9 eri tehoa! Automaattinen aplikointikone-lisäosa! Tätä minä olen aina halunnut!" Elina huusi katsoessaan neliskulmaista laatikkoa pahvilaatikon pohjalla. "Jouluverhojenkirkkauslaite? Mikä se semmoinen on? Älä sitten säädä verhoja sille 9:lle teholle, koska minulla alkaa varmaan sattua silmät", Kutka sanoi. Aliisa ja Elina katsoivat vuorotellen toisiaan, ja sitten Kutkaa. "En säädä", Elina vastasi. "Tule ylös Aliisa. mennään sinne asentamaan tätä "jouluverhojenkirkkauslaitetta", jotta Kutkalla ei satu silmät.

Aliisa ja Elina viettivät tunnin ylhäällä asentaen jouluverhojenvirkkauslaitetta. Kun se vihdoin saatiin käyntiin, se vietiin Elinan ompeluhuoneeseen, jossa Elina heti alkoi testailla kaikkia aplikointikuvioita ja kankaita keskenään. Aliisa meni takaisin alakertaan, ja alkoi selittää Kutkalle, että se oli jouluverhojenvirkkauslaite, eikä jouluverhojenkirkkauslaite. Kutka ei varmaan ymmärtänyt yhtään, sillä kysehän oli käytännössä melkein ompelukoneesta, eikä Kutka ymmärtänyt sellaisista vempeleistä yhtään mitään.



                                         Elinan verhot parvekkeella tuulettumassa.

1 kommentti:

  1. Minäkin haluaisin sellaisen jouluverhojenvirkkauslaitteen :) Eikä kirkkauskaan haittaisi ;)

    VastaaPoista