maanantai 14. joulukuuta 2015

Luukku 14

Tänään ollaan jo lähellä jouluaattoa. On jo 14 päivä, joten jouluaattoon on enää 10 päivää! Elina on pihalla kirjoittelemassa tarinaa talvipäivästä, jolloin hän, Aliisa ja Kutka rientävät kylälle...

Kutka huomasi eräänä valkeana talvipäivänä suuren säkin ilmestyneen kuusen alle. Hän riensi heti kertomaan tästä tytöille. Elina sanoi, että se olisi lahjasäkki, mutta Aliisa kuvitteli Kutkan huijanneen. Kun Kutka näytti tytöille säkin, Aliisakin tiesi sen olevan totta. "Mennään kaupungille kysymään mikä se on", Aliisa ehdotti. "Ehkä kaupunkilaiset tietävät", Elina jatkoi. 

Ystävykset juoksivat kaupungin keskustaan nopeasti. Kaupungin nimi oli Goodcristhmas, mutta he menivät siellä suureen ostoskeskukseen, ja sen nimi oli GodJul. Aliisa ajatteli, että vaateosastolla olisi eniten väkeä, ja päätti siksi mennä sinne. Elinan mielestä ruokaosasto olisi suosituin, joten hän suuntasi sinne. Kutkan mielestä ravintolapuolella olisi ruuhkaa, mutta hän taisi mennä sinne vain syömään. 

Aliisan valitsemalla vaateosastolla ei nähnyt mitään, sillä kun tuli sisään, edessä oli varmaan kymmenkunta mekkoa, jotka tukkivat helposti 32 senttisen nuken reitin. Mekkojen lähettyvill'ä oli myös silmänkantamattomiin kenkiä. Päästyään vaateviidakon läpi, hän jäi seisomaan tolpan viereen. Hetken päästä Aliisa näki ison myyjäparven, ja yritti repiä jokaisen lahjetta, mutta vain yksi myyjistä käännähti: "Heippa pikkuinen! Oletko eksynyt? Mikä on nimesi? Kuuluttaisin sinusta kaupan joka puolelle, jos kerrot nyt nimesi. Ehkä vanhempasikin löytyisivät", se sanoi.

Jatkoa tarinalle huomenna!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti