lauantai 12. joulukuuta 2015

Luukku 12

Elina ja Kutka leikkivät Jennyltä kiitokseksi saamallaan pallolla. Se oli sininen, ja siinä oli pieniä, melkeinpä huomaamattomia laikkuja. Kun Elina oli vierittämäisillään palloa Kutkalle, ei Kutka enää ollutkaan ottamassa sitä vastaan. Kutka oli nimittäin yhtäkkiä mennyt virittämään kitaraansa, eikä sen jälkeen kuulunut mitään muuta kuin rock and rollia. Kutka ei edes huomannut, kun Elina ja Aliisa kolmen vartin jälkeen saivat tarpeeksensa, huusivat Kutkalle: "Me menemme ulos", ja menivät ulos.

Ulkona Aliisan puhelin pirisi; taas. "Moikka! Hei minulla olisi idea. Voin tulla kaverini Elinan kanssa näyttämään sen", Aliisa vastasi nopeasti puhelimeen. "Kuka soitti?" Elina kysyi Aliisalta. "Hannu. Sillä ei riitä raha joululahjoihin", Aliisa selitti. Ystävykset juoksivat kiireen vilkkaa Hannun luokse ja alkoivat selittää innolla Aliisan ideaa:

"Kaikkea ei tarvitse rahalla nyt ostella", "Paljon löytyy halpaakin, mil' kavereit' voi muistella",
"Ei radiota tarvita, keksit riittää myös", "Kunhan olet kiltisti, niin pukki lopettaa työs",
Aliisa ja Elina lauloivat vuorotellen Hannulle. He jatkoivat kuitenkin vielä:
"Tutut antaa lahjoja, ne kivoja ain' on", "Mut' antaminen on näistä kaikkein verraton!"

Myöhemmin päivällä Hannu kertoi noudattaneensa ohjeita, ja toivoi vain parasta. "Toivon, että ne olisivat ystävieni mielestä kivoja. En ole varma, mutta kuten sanoitte, lahjan annosta tulee onnelisemmaksi, kuin lahjan saamisesta."

Lue tarkasti vinoitettu teksti. Siitä saa paljon vinkkiä, jota et ehkä vielä tiennyt.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti