keskiviikko 10. lokakuuta 2018

Osa 12

Kutka on ollut Helsingissä isänsä Severuksen ja pikkuveljensä Mussen luona. Reb on salakuunnellut Elinaa, mutta meinasi tulla melkein nähdyksi! 
Kuvahaun tulos haulle umbrella autumn png
Reb heräsi unisena yöpymispaikastaan sohvan takaa. Hän venytteli hieman, ja nousi sitten pystyyn. Varmistettuaan reitin selvyyden, hän hipsi saapumisaulaan. Oli niin aikainen aamu, ettei kukaan muu ollut vielä liikkeellä. Reb alkoi kivuta Ilmaston portaita ylöspäin. Hän huomasi kiven siirtyvän pois paikaltaan liiketunnistimien avulla, kun hän oli kivunnut portaiden puoleenväliin. Siirtyminen oli kovaäänistä (ainakin aamun täydessä hiljaisuudessa), mutta Reb toivoi, ettei herättänyt ketään. Hän pinnisti portaat ylös asti, päästen nurmikolle. Hän tutkaili hetken ympäristöään, kunnes keksi kotinsa sijainnin, ja alkoi sitten ripeästi tallustaa siihen suuntaan.

Saapuessaan Reb avasi oven, ja huhuili sisälle:
"Haloo? Kutka?"
"Rebkö se siellä?" Kutka huhuili takaisin yläkerrasta.
"Minäpä minä!" Reb vastasi iloisesti. Kutka rynnähti portaat alas, ja halasi Rebiä.
"Olin huolissani sinusta, mutta onneksi tulit takaisin!" Kutka riemuitsi.
"Tottakai tulin. Minun täytyy kertoa sinulle muutama sana Elinan työpaikasta, sillä minusta tuntuu, ettei se ole ihan mikään tavallinen työ."
"Miten niin?"
"Istuudutaan alas."
"Odotas, käykö jos kutsun Mussenkin?"
"Mussen? Pikkuveljesi? Mutta eikö hän asu Helsingissä?"
"Asuu, asuu. Olin tapaamassa häntä ja Severusta Helsingissä, ja hän pyysi tulla meille, kun ei ole koskaan käynyt. Nyt hän on ylhäällä katsomassa tennisottelua televisiosta."
"Ai. Kutsu vaan."
"Musseeeee! Tule alakertaan!"
"No okei", Mussen ääni kuului yläkerrasta ennen kuin hän alkoi astelemaan portaissa.


"Eli Elinalla on nyt uusi työ Ilmastossa hiirien ilmastoenergiannuuskutteluopettajana. Varjostin häntä työpaikallaan vain, koska olin utelias", Reb aloitti.
"Siis onko Elinalla työpaikka? Onnittelut hänelle sinne!" Musse nyökytteli.
"Mutta eilen sain selville Elinan olevan muutakin kuin luokanopettaja: hänellä on salainen tehtävä. Hänen täytyy puolustaa meidän maatamme, hengittämäämme ilmaa, vettä jota juomme, sekä ihmisiä! Pahamainen Sotku RY aikoo saastuttaa maailman, jotta rotilla olisi mukavat ja kotoisat olosuhteet myös maanpinnan päällä, eikä vain viemäreissä", Reb kertoi.
"Mikä on Sotku?" Musse ja Kutka pyysivät tarkennusta.
"Sotku RY on lyhenne, ja se tarkoittaa seuraavaa: saastuttaminen on tavoite kasvavassa ja upeassa rottayhteiskunnassa! Sotku suunnittelee hyökkäävänsä Espooseen saatuttamisgeneraattorillaan ja Elinan pitää soluttautua heidän joukkoihinsa viemärihiirenä!" Reb kauhisteli.
"Sehän voi olla jopa vaarallista!" Kutka säikähti.
"Niin voi. Toivotaan parasta Elinan puolesta", Reb sanoi.
"Jep", Mussekin toisti.

Oi ei, mitäköhän Elinalle käy? Sen saat selville vain lukemalla seuraavatkin osat, ethän siis hylkää Elinaa ja muita ystäviä tähän paikkaan?
HUOM! Kuvat eivät ole omiani!
HIENOSTO = Hiirien IlmastoEnergianNuuskutteluOpettaja Salaisen Työnkuvan Osastolla
ILMASTO= IlmanparannusLiitto Maailman Ala-arvoisinta Sotkua Tuhoamaan Olemattomiin
SOTKU RY = Saastuttaminen On Tavoite Kasvavassa ja Upeassa RottaYhteiskunnassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti