maanantai 8. lokakuuta 2018

Osa 10

Elina on saanut hätäkutsun työpaikastaan, ILMASTOSTA. Rebiä kiinnostaa, mikä Elinan ammatti oikeastaan on, joten hän on lähtenyt hänen peräänsä.

Elinan, Kutkan ja Rebin talossa oli enää vain Kutka. Hän oli kuitenkin jopa hieman nauttinut yksinäisyydestä, vaikka onkin yleensä kovin sosiaalinen rottapoika. Hän on saanut nukkua pitkään, syödä juuri sitä mitä haluaa (eli Elinan juhlista ylijääneitä herkkuja) aamupalaksi, sekä olla hetken vain ihan itse hiljaisuudessa.
Kuitenkin kutka ehkä haluaisi nähdä jonkun, jonka kanssa voisi jutella ja viettää aikaa, kun ei tiedä, kuinka kauan Elina ja Reb ovat poissa. Kutka yritti soittaa Rebille, mutta kuuli, kuinka hänen puhelimensa pirisi keittiön pöydällä (oikeasti Kutka oli vain soittanut koko porukan yhteiseen lankapuhelimeen, eikä olut asiaa tajunnut). Eikä Elinakaan vastannut, hänellä oli varmasti äänet pois päältä (tai sitten siellä maan alla ei ole oikein kenttää...).

Kutka päätti soittaa isälleen, Severukselle, jota ei ollut nähnyt pitkään aikaan. Hän näppäili oikean numeron ja asetti kännykkänsä korvalleen:
"Tuut... tuut...", Kutka toisteli itsekseen. "No hei isä!"
"Kutka! Mitä sinulle kuuluu, poikani?" puhelimesta kuului.
"Minulle kuuluu ihan hyvää. Elina on saanut työpaikan ja olen tällä hetkellä yksin kotona. Entä sinulle?" Kutka esitti vastakysymyksen.
"No, mitäs tässä. Työt etenevät hyvin ja rottien kunniatorni on jo tekeillä keskusaukiolle. Vanessakin (Kutkan äiti) kuulemani mukaan voi hyvin, vaikka emme olekaan viestitellyt kuin sinitiaispostilla. Hänhän on siellä Intiassa nyt opiskelemassa kirjanpitäjäksi, kun ei kerran täältä Suomesta, eikä Euroopastakaan löydy niin korkeatasoista rottien kirjanpitäjäopetusta kuin Intiasta. Eikä Vanessalle nyt kelpaa ihan mikä tahansa koulu."
"No niinpä tietysti. Milloin hän muuten palaa takaisin?"
"Vasta ensi keväänä. Hän asuu paikallisessa perheessä ja on opetellut intiaa."
"Kuules, mitä jos tulisin sinne?"
"Tottakai! Tervetuloa vain!"
"Saavun sinne kun pääsen, neljän tunnin kuluttua suunnilleen siis."

Kutka alkoi etsimään halpaa rottabussia, joka kulkisi viemäreissä. Hän löysi kuin löysikin, vesibussin! Useimmat rotat, jotka ovat koko ikänsä asuneet Helsingissä, ovat jo tottuneet viemäreiden hajuun. Kutka on kuitenkin riittävän kauan asunut raittiissa ilmassa, ettei hän enää pysty noin vain olemaan viemäreissä, ainakaan ilman hajunaamaria.
Kutka luikahti viemärinkannen alle ja etsi oikean vesibussiraiteen asemalta. Lipputiskillä hän maksoi 120 eutaa (rottien valuutta) matkasta ja astui bussiin, jolloin matka saattoi alkaa. Rahayksikön nimi (euta) tulee sanoista rotta ja euro. Muissa maissa sillä on eri nimi: esimerkiksi Ruotsissa krota, ja Yhdysvalloissa dolrat.

Samaan aikaan Reb oli seurannut Elinaa Ilmaston käytäviä pitkin, kunnes Elina oli koputtanut johtajan oveen. Silloin Reb oli kiireesti livahtanut tuolin taakse ja kuunnellut hiljaisesti tapahtumia. Hän oli kuullut johtajan tulevan ulos huoneestaan ja pian hän jo näkikin Elinan kävelevän pomonsa kanssa ohitseen:
"Meillä on hyvin kriittinen tilanne. Olemme saaneet selville Sotkun tulevista aikeista. Muistathan SOTKU RYn?" Elinan johtaja kysyi.
"Tottakai muistan: Saastuttaminen On Tavoite Kasvavassa ja Upeassa RottaYhteiskunnassa", Elina totesi hieman änkyttäen.
"Hienoa. Sotkulaiset suunnittelevat hyökkäystä Espoo alueelle heidän kammottavalla saastegeneraattorillaan. Olemme valmiita lähettämään vakoojia ja muita väestöämme pian puolustamaan pääkaupunkiseutua. Sinä pääset pian tehtäviisi, annan ensin tomiston kartan..." Elinan johtaja mutisi tonkiessaan virkapukunsa povitaskua.
"Öh, saanko kartan omakseni?"
"Et, sillä opit kyllä varmasti sen ulkoa. Sisäänpääsytesteissähän todettiin, että sinulla on uskomaton muisti hyvän kirjoitustaidon lisäksi. Kas näin," johtaja totesi avatessaan kartan Elinan eteen. "Toimistosi sijaitsee tuolla C-siiven päässä, se on siis numero 343. Avain sinulla kai jo onkin?"
"On."
"Mainiota. Luokkasi on puolestaan D-siivessä, tuossa noin aika keskellä. Sen numero on H4."
"Kiitos tästä. Saanko ottaa tuosta kartasta valokuvan vielä varmuuden vuoksi?"
"Ota toki."

Reb jäi ihmettelemään ja mietiskelemään kaikkea, mitä oli nyt kuullut. Hän yritti soittaa Kutkalle, muttei onnistunut, olihan hän maan alla. Pian Reb lähti hiipimään taas Elinan perään kohti C-siipeä. Mitä siellä voisi ollakaan?
HIENOSTO = Hiirien IlmastoEnergianNuuskutteluOpettaja Salaisen Työnkuvan Osastolla
ILMASTO = IlmanparannusLiitto Maailman Ala-arvoisinta Sotkua Tuhoamaan Olemattomiin
SOTKU RY = Saastuttaminen On Tavoite Kasvavassa ja Upeassa RottaYhteiskunnassa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti