tiistai 9. lokakuuta 2018

Osa 11

Kutka on matkannut Helsinkiin isänsä Severuksen luo Rebin ja Elinan ollessa yhä ILMASTOn maanalaisessa tukikohdassa.

Kutka nousi vesibussista märkänä, sillä alamäissä oli vesi roiskunut. Hän oli nyt suoraan Helsingin alla, Rautatientorin rottaliikenneasemalla, jossa kulkivat niin vesibussit kuin metrotkin. Hän vetäisi repustaan itselleen hajunaamarin ja asetteli sen kuonolleen. Kutka tarkisti puhelimestaan isänsä uuden osoitteen, sillä hän oli juuri muuttanut lähemmäksi työpaikkaansa.
Hän tallusti rottaviemäreissä pois asemalta ja päätyi kävelykadulle. Kaupunkirotat usein kaivavat maan alle omia tunneleitaan, joihin he perustavat kaupunkinsa. Rottahelsingissäkin on puistoja, taloja ja autoteitä, aivan kuten maanpinnan tälläkin puolella. Tie, jolle kutka oli noussut asemalta, oli vilkas. Tien nimi oli Pikkukaivonkatu, kun yläpuolella autot huristelivat Kaivonkadulla.

Kutka ei ole koskaan käynyt autokoulussa, sillä metsän keskellä asuessa ei löydy ainuttakaan rottatietä. Nyt hän kuitenkin katseli hieman kadehtien ohi ajavia autoja, jotka olivat toinen toisistaan hienompia. Kutkalla ei ollut kuitenkaan aikaa jäädä ihastelemaan ohikiitäviä rekisterikilpiä, sillä hänen oli määrä olla jo pian Severuksen luona. Hän pinkaisi juoksuun ja ohitti muutaman ruokakaupan, kuntosalin ja kaupunginkirjaston, sekä kauppakeskus Töntöntin. Hän saapui suureen risteykseen ja odotti liikennevalojen vaihtumista. Vihreän syttyessä hän ryntäsi tien yli ja jatkoi matkaansa suoraan eteenpäin. Pian hän jo näkikin vanhempiensa asunnon, oikean rottapilvenpiirtäjän!

Talon kahdennentoista kerroksen hissinappulaa painanut Kutka huoahti raskaasti. Hissin noustessa tavoitekerroskeen hän tallusti ovelle, jossa luki "Råtta". Kutka koputti kevyesti, ja pian jättiläisrotta Severus tulikin avaamaan:
"Kutka! Mukava nähdä. Tässä on minun ja Vanessan uusi asunto", Severus kertoi.
"Velipoika!" Kutka kuuli Severuksen takaa.
"Musse! Sinäkin täällä", Kutka hämmästeli. Musse (oikealta nimeltään Musor) oli hänen pikkuveljensä. "Miten töissä menee?"
Kuvahaun tulos haulle hamburger drawing pdf"Mitäs tässä, avasimme yhden uuden pikaruokalan Lauttasaareen. Mössöburgeri on tälläkin hetkellä suosituin ateriamme ja tilasimme nyt myös sitä trendikästä sitruunajuomaa, Kuplaa. Kyllä tämä Råttapurkeri menestyy." (Råttapurkeri on siis pikaruokala, jonka perustaja ja johtaja Musse on.)
"Hienoa! Elina on saanut töitä. Minä sen sijaan olen vielä ihan kotona vain."
"No, etköhän sinäkin kutsumuksesi vielä löydä. Voit tulla meille koeajalle."
"Kiitos tarjouksesta, mutta teillä on liikkeitä vain täällä Helsingin seudulla ja tänne matkustaa kuitenkin, halvalla jos siis tulee, neljä tuntia. En minä ihan joka päivä semmoista reissua rupeaisi tekemään."
"Eiköhän nyt kuitenkin mennä juttelemaan lisää kahvipöydän ääreen!" Severus huudahti iloisesti.

Elina oli taas kutsuttu johtajan toimistolle ja Reb jatkoi hänen varjostamistaan. Tällä kertaa johtaja ei tullut ulos huoneestaan, joten Reb joutui painamaan korvansa ovea vasten. Heti, kun hän kuuli jonkun tulevan, Hän piiloutui huonekasvin ja penkkejen taa. Hän kuitenkin kuuli Elinan johtajan viimeiset sanat varsin hyvin:
"Elina Diimahäntä, oletko valmsi siirtymään tehtäviisi?"
"Olen."
"Oletko valmis ottamaan vastuun oppilaistasi?"
"Olen."
"Vannotko olevasi aina uskollinen ilmaston ja Ilmaston puolesta?"
"Öh... Olen."
"Elina Diimahäntä, sinut on täten nimitetty Hiirien IlmastoEnergian NuuskutteluOpettajaksi Salaisen Työnkuvan Osastolle. Onnea tehtäviisi. Salainen työnkuvasi on toimia Sotkun alaisena, viemärihiirenä."
"Kiitos ja näkemiin."

Reb ryntäsi takaisin piiloon oven avautuessa. Hän hieman säikähti, kun huomasi Elinan katsoen hänen suuntaansa hämmentyneenä. Hän oli kuitenkin sujahtanut nopeasti ja sulavasti penkkien taa, mutta ehkäpä Elina oli silti huomannut vaikkapa hännänpään! Elina asteli varovaisesti kohti Rebin piilopaikkaa, tutkaili ympäristyään ja poistui sitten. Reb oli käpertynyt pieneksi pallosi tuolin alle, ja nousi vasta varmistettuaan, että oli yksin.

Semmoinen pitkä teksti tänään, huomenna jatkuu!
HUOM! Kuvat eivät ole omiani!
HIENOSTO = Hiirien IlmastoEnergianNuuskutteluOpettaja Salaisen Työnkuvan Osastolla
ILMASTO = IlmanparannusLiitto Maailman Ala-arvoisinta Sotkua Tuhoamaan Olemattomiin
SOTKU RY = Saastuttaminen On Tavoite Kasvavassa ja Upeassa RottaYhteiskunnassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti