maanantai 15. lokakuuta 2018

Osa 17

Elinalle luennoinut "asiantuntija" Ilkka Maasika jäi kiinni Sotkun vakoojana. Vili Hiirulainen on ollut jo hieman aikaa kadoksissa ja nyt Elina on saanut tehtäväkseen soluttautua Sotkuun.

"Järjestömme jäsenet ovat nyt lähteneet etsimään kadonnutta Sotkun jäsentä sieltä metsästä. Kun he löytävät hänet, sinä astut kuvioihin. Ilmaston autonkuljettajat vastaavat sinun pääsystäsi metsään, kun ilmoitus tulee", Elinan johtaja selitti.
"Mitä minä oikeastaan teen siellä?" Elina pyysi tarkennusta.
"Sinä vain menet seisomaan sinne ja lähdet kävelemään tuohon suuntaan", johtaja näytti karttaa.
"Pitääkö minun tehdä jotakin muuta?"
"Ei. Sinä vain kävelet tuonnepäin, ja odotat, että Sotku Ry:n etsijät löytävät sinut."
"Mitä minä teen Sotkussa?"
"Ai niin, sinunhan piti päästä herra Hiirulaisen oppiin! Nyt hänen ollessa kadoksissa, meillä ei ole tarjota yhtä hyvää opettajaa, jolla ei olisi koko ajan kädet täynnä työtä."
"Onko muuten Ilkka Maasika kertonut mitään?"
"Ei. Olemme kokeilleet kaikkia keinoja, kuten kutittamista ja herkkujen syömistä nenän edestä. Sotkulaiset on opetettu puolustautumaan monia keinoja vastaan. Nyt sinä saat kuitenkin mennä takaisin toimistoosi, sillä minulla alkaa tärkeä kokous vakoojieni kanssa."
"Selvä, johtaja."

Elina suolki oven perässään, ja lähti astelemaan kohti C-siipeä. Hän tarkkaili koko ajan ympäristöään, sillä Ilmaston jäsenet oli opetettu tekemään niin. Kun Elina oli päässyt huoneeseensa, hän heittäytyi sängylleen lukemaan kirjaansa, jonka oli lainannut Ilmaston kirjastosta. Ei ehtinyt kuitenkaan kulua puolta tuntiakaan, kun Elina hypähti ylös säikähdyksestä: hälytysääni oli pärähtänyt soimaan! Hän tarkisti seinältään olevista valoista hälytyksen aiheen: Sotku! Muut valot olivat hälytysharjoitus, tulipalo, murtovaras ja pölypallerohälytys (postipalleroille). Samassa valojen yläpuolella olevaan infonäyttöön ilmestyi johtajan kasvot:
"Evakuointi käynnistetty, 1-luokan Hienostot ja Riemustot, auttakaa!"
Elina tiesi tasonsa, ja ryntäsi ulos huoneestaan. Hänen pitäisi pelastaa lapset, jotka olivat häkeltyneenä luokkahuoneissaan, sekä tietysti muutkin. Lapset olivat kuitenkin etusijalla.

Avatessaan oven, hän näki arviolta 20 rottaa, joilla oli kaasunaamarit ja suojapuvut. Osalla heistä oli myös kammottavat saasteruiskut, joilla he suihkuttivat ympärilleen myrkkykaasua. Elina kipitti matalalla kohti luokkahuoneita, ja avasi niiden ovet nopeasti. Hän kehotti suurta hiirijoukkiota tulemaan perässään turvahissiin, joka nostaisi heidät silmänräpäyksessä maan pinnalle. Ensimmäisenä Elina varmisti kaikkien päässeen pommisuojaan, jossa oli ilmalukko. Siinä he voisivat hetken rauhoittua, ja siirtyä sitten ilman häntä maan valoisalle puolelle.
Sotkulaiset olivat jo ehtineet käydä läpi melkein koko muun rakennuksen ja suurin osa Ilmastolaisista oli siirtynyt ylös hisseillä. Elina pakeni työn alla olevaan E-siipeen, mutta Sotkun jäsenet tulivat tiiviisti perässä. Hän tiesi, ettei enää ehtisi millään pois rakennuksesta ja jäikin loukkuun rakennusvälineiden keskelle. Pian hän näki kahden suuren rotan tunkevan itsensä Elinan luo, jolloin he suihkuttivat hänen nenälleen kaasua. Elinan silmissä sumeni.

Mitä Elinalle kävi!? Se selviää huomenna!
HIENOSTO = Hiirien IlmastoEnergianNuuskutteluOpettaja Salaisen Työnkuvan Osastolla
ILMASTO = IlmanparannusLiitto Maailman Ala-arvoisinta Sotkua Tuhoamaan Olemattomiin
SOTKU RY = Saastuttaminen On Tavoite Kasvavassa ja Upeassa Rotta(/hiiri)Yhteiskunnassa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti