lauantai 10. elokuuta 2019

Kutkan elämäntarina, osa 5

Kutka on nyt siirtynyt peruskoulusta niin sanottuun lisäkouluun, ja hänen pikkuveljensä Musor peruskouluun.. Peruskoulusta olisi saman tien saanut vaihtaa ammattiopintoihin, mutta Kutka ei siihen ollut vielä valmis. Hän on myös löytänyt itselleen mukavan harrastuksen, kitaransoiton.

Kutka kävi reippaasti koulussa, vaikka joutuikin kulkemaan sinne vesibussilla joka päivä. Helsingissä kun oli vain kaksi lisäkoulua siihen aikaan, eikä kumpikaan niistä ollut Lauttasaaressa, jossa Kutkan perheen koti silloin.
Koulu oli Kutkan mielestä tylsää, mutta hänen kaverinsa ja harrastuksensa auttoivat asiaan. Täältä Töölön lisäkoulusta hän oli saanut Töölössä asuvan kaverin, Elias Juustosen. Elias harrasti koripalloa Takametsässä, joka sijaitsi aivan Helsingin reunalla, kaukana Kutkan kodista. Silti hän innostui Eliaksen johdattelemana kokeilemaan koripalloilua.

Kuvahaun tulos haulle basketball pngEräänä iltana Kutka pyysi vanhemmiltaan lupaa lähteä käymään Eliaksen koripalloharjoituksissa. Ne olivat myöhään illalla, seitsemästä puoli yhdeksään. Vesibussireittejä pitkin Kutka pääsi Lauttasaaresta Ruskeasuolle (Takametsää lähin vesibussipysäkki), ja hyppäsi siitä maanalaiseen bussiin, jolla matka taittui määränpäähän 45 minuutissa. Yhteensä matka kestäisi siis 2 ja puoli tuntia, eikä Kutka uskonut saavansa käydä harjoituksissa, joista tulisi pois matkojen takia vasta kello 23!
Elias opasti hieman Kutkaa harjoituksissa, ja Kutka huomasi heti lajin sopivan hänelle. Kun hän palasi kotiin, hän kysyi heti, saisiko aloittaa koripalloharrastuksen. Tuommoinen matkustelu ei kuitenkaan Severukselle ja Vanessalle käynyt, mutta silloin Kutka sai idean: hehän voisivat perustaa oman koripallokerhon johonkin lähelle! Idea sopi sekä Kutkan vanhemmille, että Eliakselle, ja pian Kampin lähellä olikin uutukaisen koripallokerho TaCon maanalainen harjoituskenttä! Nimi 'TaCo' tuli Takametsästä ja 'coripallosta', vaikkei kerhoiltukaan Takametsän alueella. Molemmat kaverukset olivat varsinaisia herkkusuita, joten nimi sopi hyvin!

TaCo on edelleen olemassa, joskin Elias asuu Lapissa, eikä Kutkakaan majaile enää Helsingissä. He pitävät edelleen yhteyttä toisiinsa ja tapaavatkin välillä, mutta harvoin pitkien välimatkojen takia. 
HUOM! Kuva ei ole omani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti