keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Aliisa bloggailee Ruotsin maalta

Terveisiä Ruotsista!

Täällä sitä sitten ollaan. Ensin Rio de Janeiron lentokentältä hyppäsin suoraan Suomeen menevään koneeseen, ja siitä bussilla matkustin kohti satamaa. Satamasta Viking Gracella Ruotsiin. Nyt sitten mökissä ollaan, joten taidanpa kertoa puuhistani.


Kun saavuimme mökille, päätin mennä nukkumaan. Mutta ei. Ajattelin, että olisi kuitenkin järkevämpi ensin kertoa ystävilleni mitä minulle kuuluu, ja tutkia taloa. Kuten aina: tutkia taloa. Ensin kuitenkin lähetin viestin Kutkalle. Hänelle sen takia, että Elina ja Reb olivat kuulemma kaupassa, ja Kutka piti huolta uudesta talosta! Mistäköhän ne sellaisenkin ovat hankkineet. Kuitenkin pistin viestiä Kutkalle, että olin turvallisesti perillä, ja kaikki kunnossa. Vaikka vastausta ei ole vieläkään tullut, niin oletan kaiken silti olevan hyvin.Riisuin ulkovaatteet. Löysin repustani banaanin, ja söin sen. Alkaessani käveleskellä talossa, löysin kasan kyniä, ja värityskirjan. Päätin väritellä hieman myöhemmin. Tutkin joka kolon tarkkaan, ja olohuoneeseen tullessani kuulin sohvan suunnasta pienoista vikinää. Niinkuin joku olisi sanonut "Lissu... olet? Pois...ollut...pitkään!". Kurkistin sohvan alle, mutta en nähnyt mitään. "Minä...olen!". Kuullessani sanoja lisää, pomppasin sohvalle. Nyt huomasin äänen tulevan  selvästi sohvatyynyn takaa: "Sinä? Täällä! Tahdon...ymmärrätkö?" Tungin itseni sohvan ja sohvatyynyn väliin. Löysin kuin löysinkin äänen lähteen. Pieni lammaspehmolelu oli sohvatyynyn takana.

"Minä...lammas. Lissu. Siis...minua?"
"Moikka!Kukas sinä olet?" kysyin vaaleanpunamekkoiselta lampaalta.
"Lissu...kutsua...lampaaksi", lammas kertoi.
"Oletko siis Lissu-lammas? Minä olen Aliisa-Sofia", jatkoin kyselemällä.

"Ymmärsit...hyvin...kiitos!"
"Minä olen Aliisa-Sofia, ymmärsitkö? Mikset osaa puhua kunnolla?"

"Minä...matkia...opin...puhut...uusia!"
"Sinä siis matkit, ja opit uusia sanoja sen avulla?"
"Ymmärsit...sinähän...Aliisa-Sofia?"
"Olen, nimeni on Aliisa-Sofia!"

Katsahdin sohvan väliin jäänyttä pientä värikästä paperilappua.Se oli värityskirja! Näytin sitä Lissu-lampaalle, joka nyökkäsi, ja otti värikynät esiin. Värityskirjassa oli hienoja kuvia. Lissu oli käynyt läpi koko talon kaapit, ja löytänyt värikyniä ison kasan. Väritimme monta tuntia. Sitten Lissu ilmoitti kellonajan. Se oli kahdeksan. Hain hamasharjan ja 
tahnan, ja pesin Lissun hampaat. Pesin samalla omatkin, sitten 
eikun nukkumaan!

Aamulla herätessäni söin nopeasti aamupalan. Herätin Lissun, ja osoitin matkalaukussani olevaa Monopoli-peliä. Pelasimme Monopolia vain vähän, sillä Lissu sai murskavoiton: Hän osti yli puolet laudasta, ja sai hotellin yhteen tummansiniseen alueeseen. Se maksoi minulle Monopolirahaa 4000! Olin ottanut mukaani monta matkapeliä, mukaanlukien vanhan (melkein antiikkisen) Heitä Sikaa-pelin. Siinä piti nimensä mukaisesti heittää sikoja. Minä ja Lissu heittelimme vuorotellen, ja Lissu laski pisteet. Keskustelimme pelin lomassa Lissun kanssa päivän suunnitelmista. Kävisimme kaupassa, ja sitten menisimme hiihtolenkille. Minä vuokraisin pienimmät sukset, mitkä löytäisin.Tätä tarinaa on tulossa lisää! Vanha tarina bouldataan uuden pätkän tullessa, jotta uusi on helppo huomata, ja halutessaan voi lukea vain uuden pätkän. Mutta vanha säilyy silti! Moikka! nähdään seuraavana bloggailupäivänä!


Nähdään!
2 kommenttia:

  1. Elinan, Kutkan ja Rebin elämänkerrat tulossa! :)
    Reb aloittaa!
    T. rottajoukko

    PS: Mä olen hiiri! t.Elina Diimahäntä

    VastaaPoista