sunnuntai 9. kesäkuuta 2019

Kutkan elämäntarina, osa 2

Edellisessä osassa Kutka, Elina ja Reb olivat Severuksen luona tekemässä haastattelua hän lapsuudestaan. Nyt Kutka kirjoittaa omasta taaperoiästään.

Keskellä vilkasta Rottahelsinkiä oli pieni rivitalo. Ja tuossa rivitalossa asui pieni rotanpoikanen, Kutka-Raine Saku Råtta. Hänen vanhempansa Severus ja Vanessa olivat kiireisiä, eikä heiltä jäänyt riittävästi aikaa Kutkalle. Kutka kävi läheisessä päiväkodissa arkisin ja oli melko itsenäinen jo pienenä.
Severus, Kutkan isä, oli tunnettu arkkitehti, joka oli itse suunnitellut talon, jossa he nyt asuivat. Hän oli suunnitellut myös noin kolmasosan "uudesta Helsingistä", eli nyt 2010-luvulla asutetusta Lauttasaaresta. Kutkan äiti Vanessa puolestaan oli vielä opiskeleva, kirjanpitäjän ammattiin haikaileva taiteilija, joka oli jo pitkän aikaa yrittänyt myydä kauniita taulujaan. Ei kukaan niitä oikein ollut ostanut.

Taaperoikäisen Kutkan arki oli tasapaksua. Aikaisin aamulla hänet herätettiin, kun Severus lähti Rottehtuurin toimistoon, jossa vielä rakenteilla olevan Rottahelsingin suunnitelijat tapasivat. Vanessalla oli hieman enemmän aikaa, mutta pian hänkin lähtisi opintopaikkaansa. Vanessa ja Kutka söivät yleensä yhdessä, minkä jälkeen Vanessa puki Kutkalle ulkovatteita sään mukaan ja he lähtivät yhdessä bussipysäkille. Aina sama bussi, 111, tuli pysäkille ja Vanessa näytti kausikorttejamme. Ensimmäisenä Kutka jäi pois päiväkoti Kielon kohdalla Vanessan jatkaen matkaansa. Päiväkoti oli Kutkan mielestä mukava, sillä sosiaalisena rottana hän piti uusien henkilöiden tapaamisesta. Leluja Kielossa ei kuitenkaan koskaan ollut riittävästi hänen mielestään.
Päiväkodista Severus tuli häntä hakemaan milloin mihinkin kellonaikaan, ja he lähtivät yhdessä kotiin. Severus teki päivällistä, joka oli useimmiten valmista Vanessan tulemisen aikoihin. He söivät, ja perjantaisin Kutkalla oli karkkipäivä. Ruoan jälkeen hän sai syödä karkkia, jotka oli haettu läheisestä ruokakaupasta päiväkodistalähdön jälkeen.

Yksinkertainen arki taapero-Kutkalla, mutta entäpäs koulun alkamisen jälkeen? Se selviää pian!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti